Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλος ο Παππάς με τον Μητσοτάκη που είναι έτοιμος να συζητήσει «γη και ύδωρ» με τους Τούρκους: «Εξηγήσεις τώρα»

Έξαλλος ο Παππάς με τον Μητσοτάκη που είναι έτοιμος να συζητήσει «γη και ύδωρ» με τους Τούρκους: «Εξηγήσεις τώρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Να αποσαφηνίσει τι εννοεί όταν μιλά «για υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας» καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, ο οποίος ζητά από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για τη στρατηγική και τις κόκκινες γραμμές του όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μόνο εξαιρετική ανησυχία μπορούν να προκαλούν.

»Τι ακριβώς έχει στο νου του όταν προαναγγέλλει ότι “οποιαδήποτε συμφωνία” με την Τουρκία “μπορεί να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι η αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης”;

»Από ποιες εθνικές θέσεις προαναγγέλλει υποχωρήσεις και μάλιστα ως αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης;

»Είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραιτηθεί από το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου;

»Τι σημαίνει η απάντησή του σε ερώτηση για το αν η διαπραγμάτευση “περιλαμβάνει απομείωση της κυριαρχίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα” ότι “αυτό είναι μια σχετική έννοια”;

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποσαφηνίσει προς τον ελληνικό λαό με ποια στρατηγική και με ποιες κόκκινες γραμμές επιδιώκει ή προσέρχεται σε μια διαπραγμάτευση με την Τουρκία» υποστηρίζει ο κ. Παππάς.

Σχετικά άρθρα