Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηδάκης: Καμία νέα ρύθμιση οφειλών στην Εφορία – Αυξήσεις εάν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά

Χατζηδάκης: Καμία νέα ρύθμιση οφειλών στην Εφορία – Αυξήσεις εάν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία, Προγραμματικές Δηλώσεις, Υπουργείο Οικονομικών,

Δεν είναι στις προθέσεις μας προχωρήσουμε σε νέες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία, ξεκαθάρισε στην ομιλία του στη Βουλή για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ενώ επίσης έστω και καλλυμένα άφησε να εννοηθεί ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο για αυξήσεις μισθών και μείωση φορολογίας, αφού αυτό εξαρτάται από τα δημόσια οικονομικά.

Ο κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι για τα χρέη προς την εφορία ήδη έχουν νομοθετηθεί πρόσφατα τόσο η αναβίωση των 120 δόσεων για παλαιούς οφειλέτες όσο και οι 72 δόσεις για πιο πρόσφατους σχετικά οφειλέτες.

«Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας που μπορεί να ωφεληθούν, να σπεύσουν μέχρι τέλος Ιουλίου και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

»Άλλωστε, για τις 120 δόσεις, τι ζητά η Πολιτεία; Την καταβολή δύο μηνιαίων δόσεων, που, αυτομάτως αναβιώνουν ένα καθεστώς στο οποίο την πρόσβαση έχασαν.

»Ας σπεύσουν, λοιπόν, να τακτοποιήσουν τις σχετικές εκκρεμότητες με προφανή για τους ίδιους οφέλη», είπε ο Κ. Χατζηδάκης.

Σε ότι αγορά τις φοροελαφρύνσεις και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε προς ψήφιση εντός του Ιουλίου κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, να στηρίζουμε έμπρακτα το διαθέσιμο εισόδημα και να μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όταν μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά.

Όπως είπε στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ τονίζοντας ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει μία αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως, το επίδομα τέκνων αυξάνεται από 20 έως 50 ευρώ, και το επίδομα θέσης ευθύνης αυξάνονται 30%.

Σχετικά άρθρα