Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Πυροσβέστες και στρατιωτικοί οδηγοί στα ασθενοφόρα

Μητσοτάκης: Πυροσβέστες και στρατιωτικοί οδηγοί στα ασθενοφόρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ | Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργείο Υγείας,

Το υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ όπου και επιβεβαίωσε ότι αντί για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα θα ενισχυθούν είτε με πυροσβέστες είτε με στρατιωτικούς που θα κάνουν τους οδηγούς!

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συζητήσαμε και την αντιμετώπιση κατεπειγόντων θεμάτων, όπως το ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, όπου πήραμε την απόφαση από κοινού, αποδέχτηκα την εισήγηση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουμε άμεσα -και σήμερα κατά πάσα πιθανότητα- στην έκδοση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως είχαμε δεσμευτεί, η οποία θέτει στη δυνατότητα του υπουργείου Υγείας, μέσω του ΕΚΑΒ, την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Έτσι ώστε άμεσα, εντός του καλοκαιριού, να καλύψουμε ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων μας, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε τους τελευταίους μήνες».

Ισχυρίστηκε, πάντως, πως «αυτό δεν είναι υποκατάστατο για τη μόνιμη παρέμβαση την οποία πρέπει να κάνουμε στο ΕΚΑΒ», για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα: η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών.

»Έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό και λεπτομερή προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, οι οποίες έχουν περιγραφεί και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

»Δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη να προσθέσουμε τακτικές προσλήψεις στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και να αναμορφώσουμε ριζικά υποδομές υγείας».

Σχετικά άρθρα