Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Παππάς: «Στη ΔΕΘ θα έχουμε νέο αρχηγό»

Νίκος Παππάς: «Στη ΔΕΘ θα έχουμε νέο αρχηγό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στην ανάγκη «να κάνουμε όλοι προσπάθεια να συζητήσουμε για την πολιτική» επικεντρώθηκε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικά, δε, όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου μετά την παραίτηση Τσίπρα ο Νίκος Παππάς δεν το απέκλεισε επιλέγοντας να απαντήσει ότι «πρέπει να αφοσιωθούμε στο πού πρέπει να πάει το κόμμα.

»Δεν θα κάνω καμία κουβέντα για τα πρόσωπα.

»Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στο ποιες πολιτικές επιλογές θα κάνουμε και ποιες πολιτικές θα ακολουθήσουμε, δεν θα πω τίποτα ούτε για μένα ούτε για πρόσωπα».

Στη συνέχεια, ωστόσο, σημείωσε ότι «εγώ, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι έχουμε στο μυαλό μας προς τα πού πρέπει να πάει το κόμμα».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά «υπάρχει κίνδυνος αναδίπλωσης στη λογική “εδώ υπάρχει φουρτούνα και να πάμε το κόμμα στο λιμάνι της ριζοσπαστικής αριστεράς”.

»Εμείς, όμως, έχουμε διακήρυξη ότι είμαστε κόμμα της σύγχρονης αριστεράς που απευθύνεται σε κόσμο από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

«Όταν πήγαμε στο 35% πήγαμε γιατί πείσαμε κεντρώους και μετριοπαθείς να έρθουν στην κάλπη μας» πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς και συνέχισε:

«Μήπως πονέσαμε και πληγώσαμε την μεσαία τάξη;

»Μήπως πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς να ξανακερδίσουμε την μεσαία τάξη;

»Ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος έχει τη αίσθηση ότι ανήκει στη μεσαία τάξη, ανεξάρτητα εάν ανήκει σε αυτή ή όχι.

»Πυξίδα μας είναι η επικαιροποιημένη ταυτότητά μας, είμαστε ένα κόμμα που εκτείνεται από την ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι εγγυητής από την πορεία του, είναι παρών και έχει βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις.

»Οι τάσεις δικαίως υπάρχουν και να είναι δυναμικά πράγματα και να μην κοστίζουν στην συλλογική μας προσπάθεια» και κατέληξε ότι «ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, θα εκφράσω την συλλογική άποψη του κόμματος.

»Έχουμε συλλογικές αποφάσεις. Στη ΔΕΘ θα έχουμε νέο αρχηγό».

Σχετικά άρθρα