Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε ποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ηγηθούν του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς ΠΣ)

Διαβάστε ποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ηγηθούν του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς ΠΣ)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, Παναγιώτης Ρήγας, Παύλος Πολάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Η λίστα των διεκδικητών της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει αυτή την ώρα τουλάχιστον πέντε στελέχη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον στίβο της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο Παύλος Πολάκης.

Το πρώτη βήμα έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, μέσω ανάρτησης για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας».

Γιατί «μαζί του» Έφη; Είσαι ανασφαλής;

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από την πλευρά του διέψευσε ότι πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία.

«Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

»Δεν θα θέσω υποψηφιότητα», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τι ενδιαφέρει τον κ. Σακελλαρίδη αλλά ποιον ενδιαφέρει ο κ. Σακελλαρίδης.

Τι λένε οι πουθενάδες που χάρη στον Τσίπρα έγιναν υπουργοί

Στην παραίτηση Τσίπρα αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος είχε μιλήσει για διαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα:

«Στην ουσία έχουμε ένα τέλος εποχής που στηρίζεται στο ότι τελειώνει η 15ετής πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

»Βεβαίως αυτό θα είναι τέλος εποχής του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα, θεωρώ ότι δεν είναι τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Τσίπρα».

«Οι αρχηγοί δεν είναι αιώνιοι, οι παρακαταθήκες και του ίδιου είναι μια εγγύηση για μια ενωτική και συνθετική πορεία από εδώ και πέρα» σχολίασε από πλευράς του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Τζανακόπουλος, ο παλικαράς

Το βαρύ κλίμα και η ένταση που προκάλεσε η εκλογική ήττα οδήγησε, όπως αποκαλύπτεται, στα άκρα, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παναγιώτη Ρήγα σχεδόν να έρχονται στα χέρια.

«Δέχθηκα μια απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση.

»Ξαφνικά άρχισε να μου πετάει αντικείμενα και με έπιασε από τον λαιμό.

»Ήταν πολλοί εκεί και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν (σ.σ. τον Δημήτρη Τζανακόπουλο).

»Εξαπέλυσε ύβρεις, τις οποίες δεν θέλω να μεταφέρω» υποστήριξε ο Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος αναμένεται να θέσει το θέμα και στα κομματικά όργανα.

Κομβικό ρόλο στην νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παίξει η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι το πρόσωπο που θα εκλεγεί πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συζητήσεις και ζυμώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Τα γρκουπούσκουλα δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Διεργασίες συζητήσεις και ζυμώσεις εξελίσσονται στο ΣΥΡΙΖΑ όπου τα στελέχη προχωρούν τις διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία.

Εκτός απροόπτου η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει την Κυριακή.

Η πολιτική γραμματεία πιθανώς μαζί με κάποια στελέχη ακόμα θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι για να προχωρήσουν οι συνεδριακές διαδικασίες και εκεί στο συνέδριο να κλειδώσει και η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Ημερομηνία αναζητείται για τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής πιθανότατα για μία από τις δύο επόμενες Κυριακές.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις θα ξεκαθαριστεί και ποια θα είναι ή ποιες θα είναι οι προτάσεις για το συνέδριο, αν θα έχουν μορφή διαρκούς συνεδρίου δηλαδή να τρέξουν οι διαδικασίες με τους προηγούμενους συνέδρους με πιο γρήγορο ρυθμό ή αν θα ληφθούν αποφάσεις για ένα έκτακτο συνέδριο με ανάδειξη νέου συνέδρων, διαδικασία που θα αφορά στο φθινόπωρο πλέον ή και πιο μετά και από την οποία θα προκύψει και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου από τη βάση. Δεν είναι απίθανο όπως δείχνουν τα δεδομένα αυτή την ώρα να θεωρείται πάρα πολύ δύσκολη μία εκλογική διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι.

Τη Δευτέρα πάντως θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον μεταβατικό ή τη μεταβατική επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σχετικά άρθρα