Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημιουργείται άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Δημιουργείται άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κύπρος,

Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την λήξη της συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών.

“Αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτή τη στιγμή είναι παρούσες σε όλη την περιοχή” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι “επιπλέον, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία αυτή, γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”.

“Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, δίνει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία” υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρινίζοντας ότι η τριμερής συνεργασία δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία, είναι μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή.

“Όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε, εμείς, με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο, έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολλή μεγάλη σημασία” κατέληξε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα