Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Hurriyet για Γεραπετρίτη: Στο υπ. Εξωτερικών ο «έμπιστος» του Μητσοτάκη

Hurriyet για Γεραπετρίτη: Στο υπ. Εξωτερικών ο «έμπιστος» του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Γιώργος Γεραπετρίτης, Εφημερίδα Hurriyet, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη στην κεφαλή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, σχολίασε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία μάλιστα τον παρομοίασε με τον νέο Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στο υπουργείο Εξωτερικών τον “έμπιστό” του, Γιώργο Ιεραπετρίτη.

»Η επιλογή αυτή παρομοιάστηκε με τον διορισμό του Χακάν Φιντάν, τον οποίο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκαλεί “έμπιστό μου”, στη θέση του υπουργού Εξωτερικών μετά τις εκλογές του Μαΐου.

»Ο Μητσοτάκης ανέθεσε το υπουργείο Άμυνας στον Νίκο Δένδια, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

»Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Δένδιας αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον “φίλο μου”».

Στη συνέχεια, η Hurriyet κάνει μια σύντομη παρουσίαση του Γεραπετρίτη, για τον οποίο αναφέρει:

«Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έγινε υπουργός Επικρατείας το 2019, ανέλαβε τη θέση του υπουργού Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα του Φεβρουαρίου.

»Ο Γεραπετρίτης γεννήθηκε στην Κάρπαθο, στο νότιο Αιγαίο, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης.

»Με σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και φιλοσοφίας στην Οξφόρδη, ο νέος υπουργός Εξωτερικών είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

»Το 2020, όταν οι σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας ήταν τεταμένες εξαιτίας των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε την Τουρκία ότι ενεργεί “επιθετικά” και δήλωσε ότι “δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο” υπό αυτές τις συνθήκες.

»Ο υπουργός, ο οποίος είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι “απρόβλεπτος”, δήλωσε ότι είναι “έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”».

Η Hurriyet αναφέρεται και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από τη Δυτική Θράκη, σημειώνοντας:

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τέσσερις “Τούρκοι” από τη Δυτική Θράκη που είχαν στοχοποιηθεί από πολιτικούς της ΝΔ κατάφεραν να μπουν και πάλι στη Βουλή.

»Εκλέχθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν και Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ».

Σχετικά άρθρα