Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Προς Μ. Αρβανίτη: Ο χαιρετισμός που κάνεις δεν είναι ελληνικός! Διάβασε να μάθεις ποιος είναι ο ελληνικός

Προς Μ. Αρβανίτη: Ο χαιρετισμός που κάνεις δεν είναι ελληνικός! Διάβασε να μάθεις ποιος είναι ο ελληνικός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσή Αυγή,

Προκαλεί την κοινή λογική ο παραληρηματικός ναζιστής βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Προσπαθώντας να αποκρύψει τη ναζιστική του ιδεολογία, βγήκε στα κανάλια και επανέλαβε τις γνωστές ανιστόρητες ανοησίες της Χρυσής Αυγής, ότι δήθεν ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν είναι… ναζιστικός αλλά είναι “χειρονομία ανατάσεως προς το Θείο”, που τον έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά τον κάνουν και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (sic) και μετά από εμάς τον πήραν οι Ρωμαίοι κ.λπ., οι γνωστές αρλούμπες δηλαδή των ημιμαθών σχιζοφρενικών χαχόλων που έμαθαν “ιστορία” από το… internet!

Παραθέτουμε την πλήρη δήλωση:

«Ο χαιρετισμός αυτός είναι χαιρετισμός, όπως είπα και στο Ηράκλειο, χαιρετισμός ανατάσεως τιμής και νίκης. Οι αρχαίοι Έλληνες οι αγωνιστές μας, τότε που έκαναν αγώνες ορκίζονταν και αυτοί και ορκίζονταν με τα χέρια ψηλά γιατί είναι χειρονομία ανατάσεως προς το Θείο, όπως εδώ ορκιζόμαστε εμείς οι ορθόδοξοι. Όταν οι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι, εμείς οι δικηγόροι, άλλοι που ορκίζονται στις στρατιωτικές σχολές ορκίζονται έτσι με το χέρι ψηλά, δεν ορκίζονται με το χέρι κάτω. Γιατί η κίνηση αυτή γίνεται; Είναι κίνηση ανατάσεως προς το Θείο. Ε λοιπόν αυτή η κίνηση εδώ που την πήραν από μας οι Ρωμαίοι και εν συνεχεία την πήρανε οι Γερμανοί και επίσης επί Ιωάννου Μεταξά ο ίδιος χαιρετισμός υπήρχε, είναι κίνηση ανατάσεως και τιμής προς το Θείο».

Προς ενημέρωση εκείνων, που τρώνε αμάσητη την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και των άλλων ναζιστών, αυτός ο χαιρετισμός δεν είναι ελληνικός. Δεν υπάρχει ούτε ένα αρχαιολογικό εύρημα που να το αποδεικνύει, πρόκειται περί φρικτού ψεύδους.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ποιος ήταν ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός, είχε το δεξί χέρι σε ορθή γωνία ορθωμένο και με την παλάμη σε έκταση. Σήμαινε ένδειξη φιλικής διάθεσης λόγω έλλειψης οπλισμού. Με αυτή την κίνηση οι πρόγονοί μας δήλωναν: “Είμαι άοπλος και έρχομαι ειρηνικά”. Τι σχέση μπορεί να έχει με το χέρι σε λοξή ανάταση προτεταμένο και την παλάμη σε έκταση με ενωμένα τα δάχτυλα σαν σπάθα; Αυτός ο χαιρετισμός που κάνουν οι Χρυσαυγίτες είναι ο ρωμαϊκός και μάλιστα όχι του ρωμαϊκού στρατού (όπως μάθαμε από τις ταινίες του Χόλιγουντ), αλλά των μονομάχων και η πρώτη αναφορά βρίσκεται στους “Βίους των Καισάρων” του ιστορικού Σιητώνιου και συνοδευόταν από γνωστό “Άβε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”.

Ο χαιρετισμός αυτός υιοθετήθηκε από διάφορες αποκρυφιστικές ομάδες στα τέλη του 19ου αιώνα, με τις οποίες είχαν σχέση οι ναζί. Ωστόσο, αυτός που τον έκανε “διάσημο” ήταν αρχικά ο Μουσολίνι, που έβλεπε τον εαυτό του ως νέο Ρωμαίο αυτοκράτορα και στη συνέχεια τον υιοθέτησε ο Χίτλερ, ο οποίος όμως είχε επιρροές κι από τους αποκρυφιστές και τα μυστικά γερμανικά τάγματα, με τα οποία σχετιζόταν και τον “τροφοδοτούσαν” με ιδεοληψίες και παραλογισμούς για να θαμπώνει τον κόσμο.

Ας πάψουν, επιτέλους, οι ναζιστές ηγέτες της Χρυσής Αυγής να προσβάλλουν την Ελλάδα και να διαστρεβλώνουν τον ελληνικό πολιτισμό με τις μισάνθρωπες και αλλότριες ιδέες τους. Το παραμυθάκι με τον “αρχαιοελληνικό” χαιρετισμό τελειώνει τώρα!


Δήλωση Αρβανίτη για τον ναζιστικό χαιρετισμό από CDemo83

Σχετικά άρθρα