Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Tο Μαξίμου χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας – Παράτυπη η συμμετοχή της στις εκλογές του Μαΐου

Τσίπρας: Tο Μαξίμου χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας – Παράτυπη η συμμετοχή της στις εκλογές του Μαΐου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Singular Logic, Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Πλεύση Ελευθερίας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σφοδρή επίθεση στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του την Τετάρτη 21/6 στο Kontra channel.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι κόμμα «Που προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου», ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα για παράτυπη συμμετοχή της «Πλεύσης Ελευθερίας» στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντας:

«Διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

»Όλα τα κόμματα ήταν και είναι υποχρεωμένα να έχουν τρεις ομογενείς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλιώς είναι άκυρα, και δεν είχε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, έβαλε τώρα».

«Άρα λοιπόν εδώ υπήρξαν δύο μέτρα και δυο σταθμά.

»Κάποια κόμματα έμειναν έξω επειδή είχαν ένα σύμβολο στο σήμα τους και κάποια κόμματα ήταν απολύτως παράτυπα και μπήκαν εντός.

»Δεν θέλω να μείνω εκεί, θέλω να πω όμως ότι εδώ είναι προφανές ότι στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο…», πρόσθεσε, ενώ εκτόξευσε βέλη και κατά της Singular, για το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Λέω ένα δεδομένο το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας. Έχει δημοσιευθεί. Και περισσότερο είναι ζήτημα εμπλοκής και της Singular.

»Διότι όλοι δίνουν, όλα τα κόμματα δίνουν με τρόπο ηλεκτρονικό σε μια πλατφόρμα, και όταν δεν έχεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας υποψηφίους από τους καταλόγους του εξωτερικού, της ομογένειας, χτυπάει κόκκινο. Και δεν σε αφήνουν να το καταθέσεις.

»Στην προκειμένη περίπτωση, για έναν περίεργο λόγο, δεν χτύπησε κόκκινο».

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, σχολιάζοντας πως το ΚΚΕ είναι «κόμμα διαμαρτυρίας και δεν θέλει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα και δεν το νοιάζει πώς θα ζουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα αρκεί να κρατάει τα λάβαρα του ψηλά», ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «συμπλήρωμα, από το 2012, στα σχέδια του πολιτικού αντιπάλου, της Δεξιάς, κυβερνητικό συμπλήρωμα».

«Και δεν θα γίνει κόμμα εξουσίας όσο παραμένει ανοιχτό και κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ταύτισης με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

Ωστόσο, «εμείς θα είμαστε απέναντι στη Δεξιά και απέναντι στις πολιτικές της.

»Και θα είμαστε εδώ, ώστε σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να γίνει κυβέρνηση του τόπου» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί απέναντι στη Δεξιά, πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα αντίπαλο δέος, που να δίνει μια άλλη προοπτική για τον τόπο.

»Και η προοδευτική Παράταξη θα κυβερνήσει τη χώρα σύντομα».

Στην κατεύθυνση αυτή, «θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια.

»Δεν με αφορά προσωπικά αυτό, είναι ένας στόχος που τον έχουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον έχουμε και όλοι οι σοβαροί προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει κάτι προσωπικά, τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας.

»Άρα, αυτές τις προϋποθέσεις και αυτές τις διεργασίες θα κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα στη μάχη μέχρι την Κυριακή, γιατί την Κυριακή πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει όσο περισσότερο ενισχυμένος είναι δυνατό να βγει» περιέγραψε.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποστροφή του στις τελευταίες του ομιλίες ότι θα είναι μαζί με τους πολίτες από τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως «στην πολιτική μου διαδρομή ούτε μια φορά δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν φυγομάχησα.

»Σας θυμίζω το 2015 κάποιοι πολιτικοί μου αντίπαλοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο.

»Εγώ όχι μόνο δεν έφυγα με ελικόπτερο, αλλά έμεινα και έδωσα τη μάχη», λέγοντας πως «κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν έδωσε τέτοια μάχη. Όλοι οι προκάτοχοί μου εγκατέλειψαν».

Σε προσωπικούς τόνους, «έδωσα τη μάχη, έμεινα όρθιος, ξέρω να δίνω τη μάχη στα δύσκολα» αποκρίθηκε και πρόσθεσε πως «αισθάνομαι ότι το χρέος μου απέναντι στη χώρα το έχω πράξει και με το παραπάνω, όταν με καλούσε η ιστορία να το πράξω».

«Όμως το χρέος μου δεν είναι μόνο απέναντι στη χώρα, είναι και απέναντι στην Παράταξη που εκπροσωπώ.

»Άρα, χωρίς να αισθάνομαι ότι η ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική Παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της. Διότι είναι το μόνο κόμμα εξουσίας στον προοδευτικό χώρο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει αυτά που έχει σκοπό να κάνει

«Η ΝΔ εξαγγέλλει και υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν θα υλοποιήσει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Kontra24 και συνέχισε:

«Γιατί το πραγματικό της πρόγραμμα είναι αυτό το οποίο κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όχι πολύ καιρό πριν, δυο μήνες πριν, τέλη Απριλίου το κατέθεσε, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

»Άρα, λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει πράγματα που έχει σκοπό να κάνει.

»Και κάποια από αυτά φανέρωσε ο κ. Πνευματικός με όλα όσα είπε για το σχέδιο για την Υγεία.

»Ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, συρρίκνωση δαπανών και ακόμα και διαλογή ασθενών, διότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ακριβές θεραπείες».

O κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «απάτη που διεξαγάγει σε αυτές τις εκλογές» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την απορία πώς θα μπορέσει να τη δικαιολογήσει, καθώς «δεν τελειώνει ο χρόνος της ζωής μας στις 25 του Ιούνη.

»Θα υπάρξει και η επόμενη μέρα. Και θα είναι πολύ δύσκολη εάν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, διότι θα βρεθεί μπροστά με τις απατηλές του υποσχέσεις».

Μιλώντας για το ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η εικόνα που παρουσιάζει «δεν είναι από λάθος, αλλά από επιλογή».

«Διότι εμείς κρατήσαμε όρθια τα νοσοκομεία όταν είχαμε τρόικα, όταν είχαμε μνημόνια και κάθε χαραμάδα που βρίσκαμε στη διαπραγμάτευση, όταν οι αντίπαλοί μας λέγανε γερά Γερούν και βάστα Σόιμπλε, προσπαθούσαμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και εντάξαμε 2.500.000 ανασφάλιστους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

»Και κρατήσαμε, επαναλαμβάνω, όρθια τα νοσοκομεία με προσλήψεις. Όσο μπορούσαμε. Τα κρατήσαμε όρθια.

»Και ήρθαν αυτοί μετά τα μνημόνια, χωρίς μνημόνια, χωρίς πίεση με τη δυνατότητα να δαπανήσουν 60 δισ., ακριβώς επειδή είχαμε πανδημία και η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έδωσε τη δυνατότητα να δαπανήσουν για να ενισχύσουν την Υγεία. Και τι κάνανε; Αφήσανε τα νοσοκομεία να καταρρεύσουν.

»Εμείς προσελάβαμε με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας 300 μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ και φέραμε 143 νέα ασθενοφόρα.

»Και αυτοί, τέσσερα χρόνια τώρα, δεν κάνανε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη και είχαμε 560 αποχωρήσεις στο ΕΚΑΒ διασωστών.

»Γι’ αυτό δεν έχουμε ασθενοφόρα σήμερα. Επί μνημονίων και επί των ημερών μας κυκλοφορούσαν 84 ασθενοφόρα με πλήρες πλήρωμα στην Αττική και σήμερα κυκλοφορούν 52. Αυτή είναι η εικόνα.

»Δεν είχανε τη δημοσιονομική δυνατότητα να κάνουν 600 προσλήψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ; Προφανώς και την είχανε.

»Επιλέξανε να κάνουν προσλήψεις αστυνομικών στα πανεπιστήμια.

»Προσέλαβαν 1.000 και δεν είχανε τι να τους κάνουν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο ποσοστό θα εκτιμούσε ότι θα είναι ένα καλό εφαλτήριο για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την «αποτροπή αυτού που έχετε πει, παντοδυναμία Μητσοτάκη, Ορμπανοποίηση της χώρας», ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι θέμα ποσοστού, αλλά ότι αυτό που «έχει αξία, είναι να παλέψουμε τούτη την ώρα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ψήφο την ψήφο, άνθρωπο τον άνθρωπο, με στόχο να ανατρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα συνολικά».

Γι’αυτόν το λόγο, κάλεσε όλους τους πολίτες «να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί με το αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης πάει από το 7% στο 8%, ή με το αν κάποια κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου, πάνε από το 2,5% στο 3% και κάτι».

Σχετικά άρθρα