Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΝΔκρατης περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης «χαριεντίζεται» με το Τουρκικό Προξενείο

Ο ΝΔκρατης περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης «χαριεντίζεται» με το Τουρκικό Προξενείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Νέα Δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρκικό Προξενείο, Χρήστος Μέτιος,

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Κατραντζή που μίλησε ξεκάθαρα για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», έχει στην περιοχή και τον γαλάζιο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δώσει και πάλι το χρίσμα της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου στον Χρήστο Μέτιο, ο οποίος πάντως εξελέγη το 2019 περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μόλις 4.000 ψήφους, χάρη στην επίδοση που κατέγραψε στη Ροδόπη.

Ο γαλάζιος περιφερειάρχης δεν χαριεντίζεται πολιτικά όμως μόνο με το Τουρκικό Προξενείο, αλλά την ίδια ώρα, όπως αναφέρει και η «ΕφΣυν», επιλέγει να υποδεχθεί επισήμως στο γραφείο του συλλόγους της Κομοτηνής με αλυτρωτικές αναφορές.

Χαρακτηριστική είναι η συνάντησή του τον περασμένο Νοέμβριο με τον σύλλογο της Φενέρμπαχτσε «Δυτικής Θράκης», όπως αυτοαποκαλείται, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ όπως αναφέρει η «ΕφΣυν» εναντίον του συλλόγου εκκρεμεί δικαστική διαδικασία για την απάλειψη του αλυτρωτικού όρου «Δυτική Θράκη» από τον τίτλο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Μέτιος δεν είναι το μόνο στέλεχος της ΝΔ που τα έχει καλά πολιτικά με το Τουρκικό Προξενείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, και η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με τη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου Πεχλιβάν Σεβήλ συμμετείχε σε εκδηλώσεις και δείπνα παρουσία του Τούρκου πρόξενου.

Σχετικά άρθρα