Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» – Θα τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης;

Υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» – Θα τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Νέα Δημοκρατία, Πόπη Τσαπανίδου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Τούρκοι,

Όπως αποκαλύπτει την Τετάρτη 14/6 η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή έδωσε συνέντευξη δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε τουρκική εφημερίδα, στην οποία μιλά ξεκάθαρα για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» και σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, ο Μουσταφά Κατραντζή απαντάει επί λέξει:

«Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε σοβαρά προβλήματα.

»Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό είναι σίγουρο».

«Η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του» σχολίασε καυστικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο» υπογράμμισε.

Ολόκληρη η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη Μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

»Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον κ. Κατραντζή.

»Καμιά κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη.

»Η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του.

»Ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο.

»Έχουμε ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον αυτό το μήνυμα του φόβου να μην κυριαρχήσει στις 25 Ιουνίου».​

Σχετικά άρθρα