Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκάρει μαθήτρια από τον Λαγκαδά για τα άθλια σχολεία Μητσοτάκη-Κεραμέως (βίντεο)

Σοκάρει μαθήτρια από τον Λαγκαδά για τα άθλια σχολεία Μητσοτάκη-Κεραμέως (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Θεσσαλονίκη, Καθηγητές, Κεντρική Μακεδονία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαγκαδάς, Μαθητές, Μακεδονία, Νίκη Κεραμέως, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Σχολεία,

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή του Λαγκαδά, έναν δήμο από τους φτωχούς του νομού.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε μαθητές του λυκείου, όπου συνομίλησε με μαθήτρια των ΕΠΑΛ, που του περιέγραψε την πολύ κακή κατάσταση του σχολείου της.

«Πηγαίνω σε ένα σχολείο που δεν έχει τουαλέτες, δεν έχει θέρμανση, είναι έτοιμο να πέσει και είμαστε μέσα 500 παιδιά.

»Βιβλία μας ήρθαν μετά από δύο μήνες», είπε η μαθήτρια που φέτος τελείωσε το ΕΠΑΛ.

«Όταν ήμουν γυμνάσιο εδώ πέρα είχαμε βιβλία από την πρώτη μέρα γιατί ήσασταν εσείς», είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της απάντησε πως αυτά είναι αυτονόητα. Να έχουν βιβλία οι μαθητές, είναι αυτονόητο.

Το κορίτσι συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχουν καθηγητές, δίνοντας την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα της μέσης εκπαίδευσης: το 30% των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια είναι αναπληρωτές.

Δηλαδή, κάθε Σεπτέμβρη περιμένουν να τους ανακοινωθεί πού -και εάν- θα διοριστούν.

«Στο τμήμα μου είναι 27 παιδιά και μόνο τα 11 πήγαν να δώσουν εξετάσεις», συνέχισε η μαθήτρια.

Και τα υπόλοιπα, ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας; Η μαθήτρια είπε το εξής: όταν οι νέοι άνθρωποι ξέρουν πως για να βρεις δουλειά σε αυτήν την χώρα πρέπει να έχει μέσον και ακόμη και με μεταπτυχιακό θα δουλεύεις σερβιτόρος, ποιος ο λόγος να δώσεις εξετάσεις; Μπορείς να δουλέψεις σερβιτόρος και χωρίς πτυχίο…

Και κατέληξε: «Εγώ θέλω να έρθει η κυρία Κεραμέως σε ένα από τα σχολεία και να δουλέψει για τέσσερις ώρες χωρίς θέρμανση και χωρίς τουαλέτες».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα