Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ τρέμει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει τους συσχετισμούς

Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ τρέμει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει τους συσχετισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Η Νέα Δημοκρατία τρέμει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει τους συσχετισμούς, γιατί ξέρει ότι αυτό είναι εφικτό, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από την Εύβοια όπου περιοδεύει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι δεν το βάζει κάτω, «ότι δίνουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

«Ακόμη και η ανατροπή αυτών των δυσμενών συσχετισμών είναι εφικτή, αν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν ότι αυτή την φορά ψηφίζουμε για την ζωή μας.

»Αυτή την φορά δεν κρίνονται πρόσωπα και κόμματα.

»Αυτή την φορά κρίνεται η ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας όσους πολίτες δεν θέλουν ανεξέλεγκτη ηγεμονία Μητσοτάκη, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανατραπούν οι συσχετισμοί.

«Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν μικρότερα κόμματα, τους πολίτες που απείχαν, τις νέες και τους νέους που απείχαν, καλούμε και εκείνους τους αναποφάσιστους, που την τελευταία στιγμή ψήφισαν ΝΔ αλλά δεν θέλουν να έχουμε μία ηγεμονία, μία παντοδυναμία ανεξέλεγκτη, αλλά θέλουν να υπάρχει στον τόπο τούτο δημοκρατία και προοπτική, να ενώσουν την φωνή τους στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε.

Υποστήριξε επίσης πως στις εκλογές πως αντιπαρατίθενται δύο εναλλακτικά σχέδια, «από τη μία είναι αυτό της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που λέει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και φορολεηλασία στους πολλούς, λέει ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, διάλυση της δημόσιας υγείας, διάλυση των δημόσιων υποδομών.

»Από την άλλη είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι πρέπει να στηριχθεί η κοινωνία, να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας, να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, να ενισχύσουμε το εισόδημα, να σταθούμε δίπλα στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

»Γι’ αυτό επιλέγουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με όπλο το πρόγραμμά μας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ για προπαγάνδα.

«Προεκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης και η προπαγάνδα του ήθελε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν δεν βγαίνει.

»Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν έμαθε τις προτάσεις μας, αλλά παρακολούθησε αυτή την αντιπαράθεση για το κόστος του δικού μας προγράμματος.

»Χθες λοιπόν, έκανα μια πρόταση στον κ. Μητσοτάκη: Να πάμε μαζί τα προγράμματά μας για κοστολόγηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει, και την άλλη μέρα να μην το βάλει στα πόδια, να έρθει να συζητήσουμε δημόσια και ανοιχτά σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση για τα προγράμματά μας.

»Χθες οι μάσκες έπεσαν. Ούτε κοστολόγηση θέλει, ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση θέλει ο κ. Μητσοτάκης.

»Το μόνο που θέλει είναι να λέει ψέματα και να κάνει προπαγάνδα», είπε, προσθέτοντας ότι «σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να διευρύνει τις ανισότητες και την εργασιακή ζούγκλα, και να δώσει στήριγμα στους ισχυρούς και όχι στους πολλούς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως η κυβέρνησή του ενέταξε δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους στο ΕΣΥ κι έχει σχέδιο ρύθμισης χρεών όταν η ΝΔ άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους.

Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Μητσοτάκη πως αύξησε τους έμμεσους φόρους κατά 4,5 εκ. ευρώ κατ’ έτος, κατηγορώντας τον για φορολογική λεηλασία.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε απαντήσεις στις αιτιάσεις των πολιτικών του αντιπάλων για την φορολογία:

«Μας λένε ότι εμείς θα φορολογήσουμε τα διυλιστήρια και τις εταιρείες ενέργειας.

»Θέλω να σας ρωτήσω: Έχει κανείς από εσάς κανένα διυλιστήριο, έχει κανένας από εσάς καμία εταιρεία ενέργειας και φοβάστε μήπως σας φορολογήσουμε;

»Αυτοί που φοβούνται ότι θα τους φορολογήσουμε δικαίως φοβούνται».

«Λέμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι να λεηλατούνται οι μεσαίοι και οι φτωχοί με τους έμμεσους φόρους, με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα