Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρέσβης Μαλλιάς ζητά σκληρά αντίμετρα για τον Μπελέρη – Σαν εκείνα που πήραν Τσίπρας και Κοτζιάς

Ο πρέσβης Μαλλιάς ζητά σκληρά αντίμετρα για τον Μπελέρη – Σαν εκείνα που πήραν Τσίπρας και Κοτζιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Ομογένεια, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αλβανία, ζητά με άρθρο του στην «Καθημερινή» σκληρά αντίμετρα στο καθεστώς Ράμα, αντίμετρα σαν εκείνα που εφάρμοσαν ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Νίκος Κοτζιάς κατά των δοσιλόγων και εξωμοτών στη Βόρεια Ήπειρο πριν μερικά χρόνια. [Διαβάστε εδώ τα αντίμετρα]. Η προκλητική στάση της αλβανικής κυβέρνησης πρέπει να απαντηθεί δυναμικά. Γράφει ο κ. Μαλλιάς:

«Εύχομαι να διαψευσθώ. Με τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κερδίζει χρόνο.

»Αξιολογεί την στάση της Ελλάδος ως διαχειρίσιμη. Δεν ανησυχεί.

»Με σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξει την εκδικητική στάση του απέναντι στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και στον Παντελή Κοκαβέση.

»Ας μην ξεχνάμε ούτε ένα λεπτό ότι κρατούνται σε Αλβανική φυλακή. Οι “ανθρωπιστικό λόγοι” είναι άγνωστοι.

»Τα ελληνικά αντίμετρα δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

»Συγκρούονται άλλωστε με τις επί δεκαετία συνεχείς δεσμευτικές δηλώσεις όλων ανεξαιρέτως των ελληνικών κυβερνήσεων για στήριξη –πρωτοστατούμε– στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

»Αμεσότερο και αποτελεσματικότερο μέτρο είναι η εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών μας λήψη προσωποπαγών διοικητικών μέτρων για τα πολιτικά και μη πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού της Αλβανίας, από τα Τίρανα μέχρι την Αυλώνα και την Χειμάρρα, που αποφασίζουν και υλοποιούν τις διώξεις κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

»Κυρίως δε για εκείνα που έχουν άμεση εμπλοκή με την κατασκευασμένη δίωξη κατά του Φρέντι Μπελέρη. Τα πρόσωπα και η ιδιότητα τους μας είναι γνωστά.

»Εχουν γνώσιν οι φύλακες. Ας ενημερωθεί η κυβέρνηση των Τιράνων ότι τα ελληνικά διοικητικά μέτρα που ορθώς ελήφθησαν προ ετών στη περίπτωση του Δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, επεκτείνονται τώρα, προσαρμοσμένα κατ’ αναλογία με το βαθμό εμπλοκής και ευθύνης τους, σε εντολείς και εκτελεστικά όργανα του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού», καταλήγει ο κ. Μαλλιάς, επιλέγοντας -για δικούς του λόγους- να μην ονομάσει εκείνους που έλαβαν τα διοικητικά μέτρα, δηλαδή Τσίπρα και Κοτζιά.

Σχετικά άρθρα