Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάκης Βορίδης: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις 25/6 ξανά εκλογές – Ζαχαριάδης: «Αφήνουμε πίσω το πένθος»

Μάκης Βορίδης: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις 25/6 ξανά εκλογές – Ζαχαριάδης: «Αφήνουμε πίσω το πένθος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάντζος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Ζαχαριάδης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο MEGA ο Μάκης Βορίδης.

O βουλευτής της ΝΔ εξήγησε πως πίσω από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται ένας βαθύτερος λόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην κορυφή επειδή υπήρξε γέννημα της αντιμνημονιακής περιόδου, ωστόσο πλέον το κόμμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να εκφράσει τις νέες ανάγκες της κοινωνίας.

«Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά.

»Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος.

»Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή.

»Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας.

»Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχής και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές.

»Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία», δήλωσε.

Το σενάριο για τις τρίτες κάλπες

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

Στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, καθώς έχει ήδη απορρίψει το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Αφήνουμε πίσω το πένθος, θα δώσουμε μάχη»

«Είμαστε όρθιοι ξανά. Αφήνουμε πίσω το πένθος μας και δίνουμε μάχη για τις εκλογές», δήλωσε στο MEGA ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου έφερε προβληματισμό στα στελέχη του κόμματος, τα οποία εργάζονται για την επανεκκίνηση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Τα κόμματα έρχονται να υπηρετήσουν κάποιες κοινωνικές ανάγκες.

»Αυτή η μεγάλη κοινωνική ανάγκη πριν από 11 χρόνια έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από μικρό μεγάλο κόμμα.

»Με την προσπάθεια του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε το 2019.

»Όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν αλλαγές, όλοι οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται», τόνισε.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να εκκινήσει από το μηδέν, να επικοινωνήσει με τον κόσμο που στάθηκε δίπλα τους τα τελευταία χρόνια, να λάβει το μήνυμα της κάλπης και να προβεί σε διορθώσεις.

Θα συνεχίσει να ηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Ο Κώστας Ζαχαριάδης διαβεβαίωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπας είναι κομμάτι της συλλογικότητας.

»Τον τιμά πρώτα απ’ όλα σαν πολιτικό και σαν άνθρωπο ότι τη δύσκολη στιγμή δίνει τη μάχη της ανασύνταξης του χώρου», δήλωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά ως στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ»

Για εσφαλμένη διαχείριση κρίσεων, διαφθορά, αδιαφάνεια, επαναφορά παθογενειών του πολιτικού συστήματος και αναβίωση παρακρατικών μεθόδων κατηγόρησε τη ΝΔ ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν έγινε ποτέ προγραμματικό κόμμα με θέσεις και προτάσεις, αλλά ούτε και αποτίναξε τον λαϊκισμό από πάνω του.

«Θα πρέπει επιτέλους η χώρα να αποκτήσει μία αξιόπιστη και ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου, γνήσια προοδευτική», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Τον ρόλο αυτόν διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να προτείνει έναν άλλο δρόμο.

«Ο λαός έκρινε και έδωσε εντολές την 21η Μαΐου.

»Μπορεί η κάλπη να αδειάζει, όμως υπάρχει ένα δεδομένο: μία λαϊκή ετυμηγορία. Το κάθε κόμμα πήρε μία εντολή», δήλωσε.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά ως στρατηγικός αντίπαλος της ΝΔ, σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας πως τα στελέχη του κόμματος εργάζονται με προσήλωση στον στόχο τους χωρίς αλαζονεία και έπαρση.

Σχετικά άρθρα