Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Η «ΝΙΚΗ» τον… στέλνει επίσκεψη στο Άγιο Όρος

Μητσοτάκης: Η «ΝΙΚΗ» τον… στέλνει επίσκεψη στο Άγιο Όρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κόμμα ΝΙΚΗ Δημήτρης Νατσιός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Στο Άγιο Όρος αναμένεται να βρεθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων της πρωθυπουργίας του δεν μετέβη στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr η επίσκεψη θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα και αν τελικά ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του διανυκτερεύσουν στο Άγιον Όρος, αυτό θα γίνει είτε στη Μονή Βατοπεδίου είτε στη Σίμωνος Πέτρα, είτε στη Μονή Ξενοφώντος, η τελευταία μάλιστα ήταν αυτή που επισκέπονταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρισκόταν στο Όρος.

Στις Καρυές θα τον υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συγκεκριμένα ο Πρωτοεπιστάτης π.Χριστοφόρος ΙΒηρίτης, ο π.Νικηφόρος από τη Μονή Φιλοθέου, ο π. Θεόφιλος από τη Μονή Παντοκράτορος και ο π.Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιον Όρος ως αρχηγός πολιτικού κόμματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του γίνει υποδοχή πρωθυπουργού, ούτε να τον δεχτεί η Ιερά Κοινότητα, καθώς συναντά μόνο εν ενεργεία αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Περιβόλι της Παναγίας γίνεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Μαΐου όπου το κόμμα ΝΙΚΗ, με ποσοστό 2,92% βρέθηκε μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή και όπως έχει αποκαλυφθεί η ηγεσία και τα στελέχη του έχουν ερείσματα στο Άγιον Όρος.

Μεταξύ των Μονών που υποστηρίζουν ένθερμα τη ΝΙΚΗ είναι οι Μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου, καθώς επίσης σκήτες, κελλιά και εξαρτήματα μονών, ενώ… μέντορας του κόμματος είναι ο π. Ευθύμιος από το κελλί της Αναστάσεως-Καψάλα, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτας και βρίσκεται στις Καρυές.

Ο π. Ευθύμιος και η Μονή Φιλοθέου έχουν σηκώσει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΙΚΗΣ, βασιζόμενοι σε μια αντιεμβολιαστική ρητορική -η μονή Φιλοθέου έχασε 7 μοναχούς από κορωνοϊό και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα-, αλλά και σε απόψεις που βασίζονται στο τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν είναι άσχετη με την άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ και στόχο έχει να τονίσει την παρουσία του, ενώ πληροφορίες λένε πως θα αναφερθεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα για το Άγιον Όρος, το οποίο θα υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα