Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει επιτόπου τη διερευνητική εντολή

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει επιτόπου τη διερευνητική εντολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στις 11.00 την Τρίτη 23/5 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζοντας τον κύκλο των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης που ξεκίνησε τη Δευτέρα 22/5.

Όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος, η κ. Σακελλαροπούλου θα αναθέσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τη δεύτερη διερευνητική εντολή, καθώς είναι ο αρχηγός του κόμματος που αναδείχθηκε δεύτερο στις εκλογές της Κυριακής.

Τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε την πρώτη εντολή στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν θέλησε να την αξιοποιήσει.

Κατά τη συνάντησή του με την κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει την εντολή το απόγευμα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης.

Αφού παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή, επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων μεταφέροντάς τους πως η κυβέρνηση προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Έπειτα, το απόγευμα, την παρέδωσε.

Αντίστοιχα, επιστροφή της διερευνητικής εντολής αναμένεται να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα την παραδώσει επιτόπου.

Σχετικά άρθρα