Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν αρκούνται στην ψηφιακή ταυτότητα του Πιερρακάκη και ζητούν και την κανονική

Δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν αρκούνται στην ψηφιακή ταυτότητα του Πιερρακάκη και ζητούν και την κανονική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Ταυτότητα, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κυριάκος Πιερρακάκης,

Σε αρκετά εκλογικά τμήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ζητούν από όσους επιδεικνύουν την ψηφιακή τους ταυτότητα να παρουσιάσουν και άλλο έγγραφο πιστοποίησης των στοιχείων τους, δηλαδή, είτε την αστυνομική ταυτότητα, είτε το διαβατήριο ή το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως αναφέρουν η διαδικασία πιστοποίησης των στοιχείων του ψηφοφόρου μέσω της εφαρμογής Gov.gr wallet, παρουσιάζει σε κάποιες περιπτώσεις καθυστέρηση και δυσλειτουργίες κι έτσι θεωρούν ότι ο παλιός παραδοσιακός τρόπος είναι πιο γρήγορος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών οι πολίτες για να ψηφίσουν μέσω της επίδειξης της ψηφιακής τους ταυτότητας από την εφαρμογή Gov.gr wallet έχουν δυο επιλογές:

1. Να πατήσουν το κουμπί quick scan και να επιδείξουν τον κωδικό QR στον δικαστικό αντιπρόσωπο,

2. Να πατήσουν το κουμπί «Προβολή QR κωδικού» και μετά την επίδειξη του κωδικού QR στο δικαστικό αντιπρόσωπο να δώσοτν και τον πρόσθετο κωδικό που θα έχει λάβει μέσω της εφαρμογής.

Και οι δυο επιλογές είναι ισοδύναμες ως προς την εκλογική διαδικασία, με την πρώτη να θεωρείται ευκολότερη.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η τήρηση της ως άνω διαδικασίας ή η εφαρμογή της προκαλεί καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας, κατά την κρίση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, η ταυτοποίηση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων».

Οπότε καλό είναι να έχετε και σε «χαρτί» τα στοιχεία της ταυτότητάς σας σε περίπτωση που σας ζητηθούν.

Σχετικά άρθρα