Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λούκα Κατσέλη συντρίβει τα ψέματα του Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς

Η Λούκα Κατσέλη συντρίβει τα ψέματα του Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λούκα Κατσέλη, Νέα Δημοκρατία, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ισχυρό ράπισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την αλαζονική στάση του, αλλά και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, έδωσε η Λούκα Κατσέλη με δήλωσή της για τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι γίνονται κατά χιλιάδες -όπως δείχνουν τα στοιχεία- την ώρα που ο απερχόμενος πρωθυπουργός παρουσιάζει ψεύτικη εικόνα.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το άκρως φιλικό περιβάλλον του ΣΚΑΪ σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς απάντησε:

«Εμείς θέλουμε να τιμωρήσουμε και να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, γιατί πολλοί τέτοιοι κρύβονταν πίσω από τις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη.

»Το ξέρουμε και βλέπετε ότι και οι πλειστηριασμοί που γίνονται, κατά κανόνα αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας…».

Στις αναφορές αυτές του κ. Μητσοτάκη, απάντησε η Λούκα Κατσέλη με ανακοίνωση της στην οποία αναφέρει:

«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί ο Πρωθυπουργός με τις σημερινές του δηλώσεις εμφανίζεται να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας.

»Δήλωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί.

»Τον καλώ να μπει στο eauction.gr.

»Μέσα στο 2023 πραγματοποιήθηκαν ή δρομολογούνται έως τέλη Μαΐου πάνω από 30.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι σταμάτησαν μόνο για 2 βδομάδες πριν και μετά τις εκλογές.

»Δήλωσε πως πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές βρήκαν καταφύγιο στο Νόμο Κατσέλη.

»Με αυτή τη δήλωση μέμφεται από τη μια μεριά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί Έλληνες δικαστές εκλήθησαν να εφαρμόσουν το νόμο στη βάση των προσκομισθέντων στοιχείων, αλλά και τις ίδιες τις Τράπεζες, που ως αντίδικοι, όφειλαν να τα προσκομίσουν.

»Ας αναλογιστεί ο Πρωθυπουργός πόσες χιλιάδες νοικοκυριά διέσωσαν τη πρώτη τους κατοικία και σε πόσους συμπολίτες μας δόθηκε μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης.

»Δήλωσε ότι η εξωδικαστική διαδικασία που υιοθετήθηκε έχει οδηγήσει σε 50 δισ. ευρώ ρυθμίσεις.

»Ας ρωτήσει τον Υπουργό Οικονομικών του.

»Στα 100 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν ρυθμιστεί μόλις 2,5 δισ.

»Τέλος, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανεδαφικό και οδηγεί στην κατάπτωση εγγυήσεων.

»Ας το μελετήσει προσεκτικά ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του, και όταν με το καλό εφαρμοστεί και παράξει αποτελέσματα, θα ήμαστε εδώ να το συζητήσουμε».

Σχετικά άρθρα