Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας για 19η Μαΐου: Τιμούμε τη Γενοκτονία των Ποντίων και δεσμευόμαστε

Αλέξης Τσίπρας για 19η Μαΐου: Τιμούμε τη Γενοκτονία των Ποντίων και δεσμευόμαστε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γενοκτονία Ποντίων, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Πόντιοι, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ανάρτησή του στο Facebook για τη Γενοκτονία των Ποντίων στις 19 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται σε τρία μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξης του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης έγραψε:

«19η Μαΐου: Τιμούμε την ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

»Δεσμευόμαστε:

»- Για συγκρότηση μόνιμης και διαρκούς επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού την περίοδο 1914-1923.

»- Για πρωτοβουλίες της «Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου».

»- Για ενίσχυση της εκμάθησης της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα σχολικά βιβλία και ενεργή στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.

»- Για ενίσχυση του αγώνα σε διεθνές αλλά και διμερές διπλωματικό επίπεδο, για προστασία Χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία.

»-Για απόφαση προκειμένου να τιμάται η 19η Μαΐου καθολικά και αμετάθετα.

»Σαφή μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης του Ποντιακού Ελληνισμού:

»Πρώτον, καταβολή της Εθνικής Σύνταξης στους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα. Με πλήρη καταβολή του επιδόματος για τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς.

»Δεύτερον, νέα ρύθμιση με την οποία διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα αρχικά δάνεια που έλαβαν οι παλιννοστούντες ομογενείς. Το υπόλοιπο δάνειο ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις ως 100 ευρώ το μήνα.

»Τρίτον, απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων. Διότι, εκτός των άλλων, είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες Ελλήνων παλιννοστούντων με θέματα ιθαγένειας».

Σχετικά άρθρα