Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης βρήκε δεκανίκι στον Κουτσούμπα – Υιοθετεί τις δηλώσεις του για την προοδευτική κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης βρήκε δεκανίκι στον Κουτσούμπα – Υιοθετεί τις δηλώσεις του για την προοδευτική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Συνέντευξη στη LiFO παραχώρησε την Πέμπτη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για «προοδευτική κυβέρνηση», υιοθετόντας τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα περί «μούφας» και «δήθεν» πρότασης.

Συγκεκριμένα σε σχετικές ερωτήσεις απάντησε:

Ερ.: Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σας ανησυχεί ένα ενδεχόμενο ακυβερνησίας εξαιτίας της απλής αναλογικής; Εσείς, από την πλευρά σας, είστε έτοιμος για κάποια σημαντική παραχώρηση;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βεβαίως με ανησυχεί το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή εξέφρασα τις εντονότατες επιφυλάξεις μου για τη χρησιμότητα της κάλπης με την απλή αναλογική.

Αλλά αυτή την κάλπη έχουμε μπροστά μας και γι’ αυτό επιμένω πάρα πολύ ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα σταλεί τελικά το μήνυμα από τον ελληνικό λαό για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, ασχέτως τού αν μπορεί να χρειαστούμε και δεύτερο εκλογικό γύρο.

Αυτός είναι ο στόχος μου, το μήνυμα της κάλπης να είναι εξαιρετικά σαφές, ώστε να μην επιδέχεται καμία παρεξήγηση.

Και, βέβαια, μέσα από μια πολύ ισχυρή παρουσία της Νέας Δημοκρατίας, να εμποδίσω οποιοδήποτε σενάριο δημιουργίας μιας ενδεχόμενης «κυβέρνησης ηττημένων», ένα ενδεχόμενο που, βάσει μαθηματικών, πάντοτε υπάρχει.

Ένας τρόπος υπάρχει για να αποκλειστεί πλήρως: με το να είναι πολύ ισχυρή η Νέα Δημοκρατία ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα, αριθμητικά, να σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση. Θα ήταν πρωτοφανές αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στη χώρα μας.

Αφήστε που, απ’ ό,τι έχω αντιληφθεί, όλοι οι αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας φαίνονται ενωμένοι σε ένα πράγμα μόνο: να μην είμαι εγώ ο Πρωθυπουργός. Κατά τ’ άλλα, είναι αδύνατο να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Ερ.: Το διακρίνατε και στο debate αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι μάλλον είχε δίκιο ο κ. Κουτσούμπας όταν είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση για μια κυβέρνηση “μούφα” και “δήθεν προοδευτική”».

Λοιπόν αυτό είναι, δεν ξέρω αν θα είναι μούφα ή Βαβέλ, αλλά κάπου μεταξύ των δύο σίγουρα.

Αυτή η κυβέρνηση θα ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη, διότι θα είχε ουσιαστικά έναν σκοπό: να αποτρέψει τη Νέα Δημοκρατία από το να είναι στην κυβέρνηση κι εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός

Αυτό, όμως, δεν συνιστά μια θετική πρόταση για τη χώρα.

Σχετικά άρθρα