Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεταξύ της 6ης και της 9ης Ιουνίου 2024 οι ευρωεκλογές

Μεταξύ της 6ης και της 9ης Ιουνίου 2024 οι ευρωεκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ευρωβουλευτές, Ευρωεκλογές 2024, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Μεταξύ της 6ης και της 9ης Ιουνίου 2024 θα διεξαχθούν οι επόμενες ευρωεκλογές για την ανάδειξη των 705 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνάντησή τους την Τετάρτη 17/5, οι πρεσβευτές των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. κατέληξαν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική αυτή συμφωνία θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα από Συμβούλιο Υπουργών.

Οι ευρωεκλογές διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια και θεωρούνται η μεγαλύτερη διεθνική ψηφοφορία στον κόσμο: περισσότεροι από 400 εκατομμύρια πολίτες από διάφορες χώρες καλούνται να ψηφίσουν ταυτόχρονα για τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκλογή των ευρωβουλευτών θα σημάνει την αρχή για την ανανέωση των επικεφαλής των κυριότερων ευρωπαϊκών θεσμών (Κοινοβούλιο, Επιτροπή, Συμβούλιο).

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν σκοπεύει να είναι υποψήφια για δεύτερη πενταετή θητεία στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η θητεία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δεν μπορεί να παραταθεί, καθώς θα έχει ήδη ολοκληρώσει δύο συνεχόμενες θητείες 2,5 ετών τον επόμενο Ιούνιο.

Σχετικά άρθρα