Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Κόλαφος για Μητσοτάκη – Μείωση πραγματικών μισθών 6,7% στην Ελλάδα

Κομισιόν: Κόλαφος για Μητσοτάκη – Μείωση πραγματικών μισθών 6,7% στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μισθοί, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),

Και η Κομισιόν, μετά την έκθεση του ΟΟΣΑ, στις εαρινές προβλέψεις της πιστοποιεί ότι στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη σημειώθηκε σημαντική μείωση των πραγματικών μισθών γκρεμίζοντας έτσι το αφήγημα της απερχόμενης κυβέρνησης για οικονομικές επιτυχίες.

Συγκεκριμένα στις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις 15 Μαΐου, καταγράφεται μεταξύ άλλων και η λίστα με τον πραγματικό μισθό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, σημειώνοντας μείωση 6,7% στον πραγματικό μισθό για την άνοιξη 2022. Ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ ήταν –2,3%.

Παράλληλα, η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω καταβύθιση 0,6% για την άνοιξη του 2023, γεγονός που αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει πολιτικές ικανές ώστε να βάλουν τέλος στην οικονομική αιμορραγία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου επιχείρησε να αμφισβητήσει τη μεθοδολογία της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που κινούταν στο ίδιο μήκος κύματος με την Κομισιόν, όσον αφορά την εικόνα των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα το 2022.

Σχετικά άρθρα