Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: «Ανοησίες» η «Δήμητρα» – Ο Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε αυτοβούλως από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων

Αλ. Τσίπρας: «Ανοησίες» η «Δήμητρα» – Ο Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε αυτοβούλως από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο λαός έχει μνήμη και εμπειρία, γνωρίζει ποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια και ποιοι το 2015 άφησαν τη χώρα με άδεια ταμεία και ποια κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα απ’ τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος και να αφήσει 37 δισ. στα δημόσια ταμεία.

»Έχω πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και δυσκολιών της χώρας, είμαι σε διαρκή επαφή αυτά τα 4 χρόνια με Ευρωπαίους αξιωματούχους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μίλησε για «πρεμούρα» του κ. Μητστοτάκη να δημιουργήσει την εικόνα ότι κοστίζει ακριβά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι «το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα κοστολογημένο» και υποστήριξε ότι υπάρχει εσκεμμένη παραπληροφόρηση.

Η κοστολόγηση είναι εδώ, και υπολογίζεται σε 5,5 δισ. σε ετήσια βάση ανέφερε και πρόσθεσε ότι το κόστος αυτό είναι απολύτως εύλογο και βιώσιμο.

«Υπάρχει το σκέλος των δαπανών αλλά και εκείνο των εσόδων» σημείωσε.

Μίλησε για έτοιμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία στο πρώτο άρθρο προβλέπει την αναστολή πλειστηριασμών τη πρώτης κατοικίας, την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ σε τρόφιμα.

Είναι φανερό ότι όπως το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών ανέφερε κι εκτίμησε ότι σε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ δεν θα ρισκάρει ο κ. Μητσοτάκης να πάει σε δεύτερες εκλογές.

Τόνισε ότι κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε αυτοβούλως από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων, μίλησε για ανοησίες σε ό,τι αφορά τα περί «Δήμητρας» ενώ είπε ότι με τα όσα λέει έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα