Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Να κάνουμε ξανά τη χώρα ελκυστική για τη νέα γενιά»

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Να κάνουμε ξανά τη χώρα ελκυστική για τη νέα γενιά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ,

«Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναφορικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ, στην οποία αναγράφεται ότι οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν, ενώ οι φόροι επί των μισθών αυξήθηκαν», αναφέρει στην Εύη Σιμοπούλου και στο tribune.gr ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Και συνέχισε λέγοντας πως «Προσπερνούν και οι δύο ότι στο σύνθετο ζήτημα των νέων εργασιακών σχέσεων απέτυχαν να απαντήσουν και οι δύο κυβερνήσεις τους.

»Διατήρησαν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική απόφαση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αυτός προκύπτει μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων και εργοδοτών.

»Η Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, εργαλειοποίησε επικοινωνιακά το προνόμιο αυτό, με μια ανεπαρκή αύξηση, με φόντο τις εθνικές εκλογές.

»Μια αύξηση που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης.

»Η Ελλάδα παραμένει ουραγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα».

Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις;

«Η νέα προγραμματική σκέψη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων συγκροτείται γύρω από δύο βασικούς στόχους:

»α. Επέκταση της πλήρους απασχόλησης με ρήτρα απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική πράξη ή νόμο που αφορά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, με κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και με «εγγύηση μαθητείας» για τους νέους.

»β. Δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρέπεια με την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και εν συνεχεία τον καθορισμό του από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την υποχρεωτικότητα και καθολική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τη στήριξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου.

»Για το ΠΑΣΟΚ η εργασία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Αποτελεί δε συνθήκη αξιοπρέπειας για τους πιο ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας αλλά και τις νεότερες γενιές».

Σχετικά με την ανάπτυξη ανέφερε ότι «έχουμε χρέος να πούμε ότι δεν θα προκύψει μέσα από τα ξένα κεφάλαια που αγοράζουν ακίνητη περιουσία, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα ατελείωτο real estate.

»Θα έρθει μέσα από την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.

»Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία με το Ταμείο Ανάκαμψης να κατευθύνουμε τους πόρους για μεγάλες τομές στις υποδομές και το κοινωνικό κράτος, ώστε να προκληθεί η ανάπτυξη.

»Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία είναι σε άλλη λογική.

»Εμείς προτείναμε, για παράδειγμα να κατευθυνθεί ένα ποσοστό της τάξης του 8-10% στην αναγέννηση του ΕΣΥ.

»Το ίδιο και για την υλοποίηση και ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής.

»Χρειάζεται να δούμε οραματικά την ανάπτυξη.

»Να συνδέσουμε τον Πολιτισμό με τον Τουρισμό και τη Μεσογειακή Κουζίνα, έχοντας σε κεντρική θέση τα ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης από τον πρωτογενή τομέα.

»Να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων.

»Αυτό προϋποθέτει, επίσης, και τη σύνδεση των παραγωγών με τη μεταποίηση για προϊόντα ολικής ποιότητας.

»Να προσφέρουμε στον διεθνή τουρισμό μια ολοκληρωμένη πρόταση για την Ελλάδα, ώστε η τουριστική δαπάνη να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και να δημιουργεί ταυτόχρονα πλούτο για τους Έλληνες».

Τέλος ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως «Έχουμε χρέος στους αγώνες των μεγαλύτερων γενεών και τις προσδοκίες των νεότερων, να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain και να κάνουμε τη χώρα ξανά ελκυστική για τη νέα γενιά.

»Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος δικαίου που θα εγγυάται δικαιώματα, εργασία με καλές αμοιβές και ευκαιρίες σε όλους. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με φόντο μια κρίση που βαθαίνει, καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, την Παράταξη που προσέφερε πρόοδο και ευημερία στη χώρα.

»Να μας δώσουν δύναμη να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει και ονειρευόμαστε!».

Σχετικά άρθρα