Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχει περίπτωση (…) να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία»

Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχει περίπτωση (…) να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Τζιτζικώστας, Βόρεια Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Πατριδοκάπηλος και συγκεκριμένα μακεδονοκάπηλος ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Αυτός ο δεξιός αστέρας του Βορρά και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αφού λαΐκισε και δημαγώγησε ασύστολα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όχι μόνο συμμορφώθηκε αλλά και μπήκε στον «σωστό δρόμο».

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωνε με ύφος σκληρού μακεδονοκάπηλου, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης μας, της περιφέρειας, να μπει πινακίδα που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία.

»Ξεκάθαρες κουβέντες. Όσο είμαι περιφερειάρχης οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμος θα αναγράφουν, Σκόπια».

Ωστόσο, μετά τις σχετικές πινακίδες που εντοπίζονται στον χώρο ευθύνης του, ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και πληροφορούν τους οδηγούς για την κατεύθυνση προς τη Βόρεια Μακεδονία, αναρωτιόμαστε εάν ο κ. Τζιτζικώστας εγκατέλειψε τη θέση του στην Περιφέρεια και δεν το μάθαμε ή εάν τελικά εφάρμοσε και τίμησε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση πράγματι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Η Βόρεια Μακεδονία όμως, η αρχαία Παιονία, είναι ένα πολυεθνικό κράτος και οι Βορειομακεδόνες, οι μισοί σλαβόφωνοι και οι άλλοι μισοί Αλβανοί, με σημαντικές μειονότητες μουσουλμάνων, Σέρβων και Ελλήνων και βεβαίως τσιγγάνικο πληθυσμό, είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, όχι εθνοτικός.

Κάτι μικρονοϊκοί λαϊκιστές σαν τον Τζιτζικώστα έχουν βαλθεί με τις υστερίες τους να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη σλαβομακεδονικού ή βορειομακεδονικού έθνους, ίσως και αλβανομακεδονικού… Υποτίθεται ότι είναι «υπερπατριώτες» αλλά δίνουν χαρά σε αλλότρια συμφέροντα.

Σχετικά άρθρα