Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Προβάδισμα 6 μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του δεξιού νεοφιλελεύθερου ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,5%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%, το ΚΚΕ στο 6%, ενώ το ΜεΡΑ25 έχει ξεπεράσει με 4%, την Ελληνική Λύση που οριακά με 3% εξασφαλίζει την εκπρόσωπησή της, στην επόμενη Βουλή.

Πέριξ της μονάδας, αλλά αρκετά μακριά από το όριο του 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, κινούνται τέσσερα κόμματα και συγκεκριμένα: η Πλεύση Ελευθερίας, η Εθνική Δημιουργία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Νίκη.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 32,5% και ΣΥΡΙΖΑ 26%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜεΡΑ25 4% και η Ελληνική Λύση 3%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 32% προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 17% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 14% είναι υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 9% μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει το 8% των ερωτηθέντων.

Αν τώρα δεν προκύψει αυτοδυναμία, το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ήθελε «μια προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει νέες εκλογές», το 34% ζητά «νέες εκλογές το συντομότερο» και το 19% θέλει «προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας».

Απαντώντας σχετικά με το καλύτερο μετεκλογικό σενάριο, το 38% δηλώνει πως θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 27% τον Αλέξη Τσίπρα.

Καμία από τις παραπάνω επιλογές δηλώνει το 20% ενώ 8% τάσσεται υπέρ της πρότασης Ανδρουλάκη.

Στην παράσταση νίκης, οι πολίτες θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των εκλογών σε ποσοστό 57%, ενώ το 28% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα