Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εύα Καϊλή: Ελεύθερος χωρίς βραχιολάκι ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι

Εύα Καϊλή: Ελεύθερος χωρίς βραχιολάκι ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Χρηματισμός,

Ελεύθερος υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκε σήμερα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, ο οποίος -όπως και η ίδια- κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς Qatar Gate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης ελεύθερος χωρίς βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Την υπό όρους απελευθέρωση των δύο κατηγορουμένων ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μ. Ταραμπέλα και Φ. Τζόρτζι, οι οποίοι δεν χρειάζεται στο εξής να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και ενέκρινε την απόφαση η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.

Σχετικά άρθρα