Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για έκθεση Ευρωκοινοβουλίου: Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για έκθεση Ευρωκοινοβουλίου: Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, ΠΑΣΟΚ, Πόπη Τσαπανίδου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή την έκθεση της επιτροπής PEGA που ψηφίστηκε, χτες, Δευτέρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η έκθεση της PEGA που με ευρεία πλειοψηφία υιοθέτησε χθες το Ευρωκοινοβούλιο, αποτελεί κόλαφο για τον κ. Μητσοτάκη.

»Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδεικνύει τον κ. Μητσοτάκη ως αρχιερέα τόσο των παράνομων παρακολουθήσεων, όσο και της συγκάλυψης», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και συνεχίζει:

«Και ζητά, να αναπνεύσει ξανά στην Ελλάδα το κράτος δικαίου.

»Ο κ. Μητσοτάκης έγινε συνώνυμο του κ Όρμπαν.

»Η ντροπή όμως τελειώνει για τη χώρα στις 21 Μαΐου.

»Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «Ημέρα της Ευρώπης σήμερα, και οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν τον λογαριασμό που στέλνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα πλήγματα που προκάλεσε στο Κράτος Δικαίου, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του».

Ο κ. Μάντζος επικαλέστηκε την Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία «αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του «επιτελικού παρακράτους», την εργαλειοποίηση παρακολουθήσεων και παράνομων λογισμικών, για πολιτικά οφέλη, από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας.

»Ακόμη και για την εξαγωγή των λογισμικών αυτών σε ανελεύθερες χώρες, παραβιάζοντας τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι «στις συστάσεις της, μάλιστα, η επιτροπή PEGA αξιώνει από την Ελλάδα να καταργήσει όλες τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομοθετικό πλαίσιο από το 2019 έως σήμερα, να αποκαταστήσει τις θεσμικές δικλίδες ασφαλείας των ατομικών ελευθεριών και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ».

«Όσα, δηλαδή, ζητούμε και διεκδικούμε κι εμείς με το πρόγραμμά μας και όσα καταψήφισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη χθεσινή ψηφοφορία.

Όσα απαιτούν όλοι οι δημοκράτες πολίτες που δεν ανέχονται πλέον μια έκθετη κυβέρνηση να εκθέτει και τη χώρα μας διεθνώς.

Για να αποκτήσει νόημα η σημερινή επέτειος», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα