Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Το που ανήκει η χώρα έχει τελειώσει οριστικά κι ευτυχώς που έχει τελειώσει

Δημ. Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Το που ανήκει η χώρα έχει τελειώσει οριστικά κι ευτυχώς που έχει τελειώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Λιάκος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Λιάκος, οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ‎, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star στις 25 Απριλίου, πρώτος τοποθετήθηκε απέναντι στην περίπτωση Βαρουφάκη, λέγοντας ότι αυτά που ο λέει ο επικεφαλής του ΜέρΡΑ25 δυσχεραίνουν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των κομμάτων της δημοκρατικής παράταξης.

Ο κ. Λιάκος έκανε επίσης σαφές ότι το θέμα που ανήκει η χώρα έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων είπε:

«Για να είμαστε ειλικρινείς σίγουρα αυτή η πρόταση (σ.σ. Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα») δυσχεραίνει την όλη συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει την επόμενη ημέρα όσον αφορά το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης ή συμμαχίας.

»Υποθέτω ότι ο κος Βαρουφάκης το κάνει μέχρι να συσπειρώσει κάποιους ανθρώπους που έχουν μία αντισυστημική, μια αντιευρωπαϊκή θα έλεγα προσέγγιση.

»Δεν θα μπω στο τεχνικό μέρος της συγκεκριμένης πρότασης, θα μπω στο ουσιαστικό, στο πολιτικό.

»Το θέμα που ανήκει η χώρα έχει τελειώσει και έχει τελειώσει οριστικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι ευτυχώς που έχει τελειώσει.

»Προσωπικά θα έλεγα ότι αυτή η ιστορική απόφαση να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη ήταν μια και αποδείχθηκε ιστορικά σωστή. Άρα αυτό έχει κλείσει.

»Μέσα στη δική μου σκέψη και ανάλυση πολλές φορές όλες αυτές οι προτάσεις και προσεγγίσεις λίγο με μπερδεύουν θα έλεγα με μεγάλη ειλικρίνεια, διότι θεωρείται ότι το εθνικό νόμισμα θα λειτουργεί σαν ένα κουμπί, σαν ένας αυτόματος παράγοντας που θα επιλύσει ζητήματα.

»Τα ζητήματα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι οι ιστορικές εκκρεμότητες, μεταρρυθμιστικές εκκρεμότητες, έχει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρότυπο που πρέπει να αλλάξει, έχει ένα κράτος αναποτελεσματικό το οποίο χρήζει αλλαγών, χρήζει βελτιώσεων…».

Ο κ. Λιάκος αναφερόμενος και στις ανισότητες που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις πολιτικές της, είπε ότι, «οι ανισότητες πρέπει να μπουν στον πυρήνα της πολιτικής γιατί δεν είναι μόνο οι μισθοί, όπως ακούω πολλές φορές τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, να λέει ότι μία αύξηση των μισθών θα μειώσει τις ανισότητες. Θα τις μειώσει, δεν αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

»Είναι μία σειρά πραγμάτων, ένα πλέγμα πολιτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ανισοτήτων. Η Υγεία, η Παιδεία, τα Εργασιακά Δικαιώματα συνολικά».

Σχετικά άρθρα