Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές 2023: «Όχι» στον Κασιδιάρη, «Ναι» στον Κανελλόπουλο από τον Άρειο Πάγο

Εκλογές 2023: «Όχι» στον Κασιδιάρη, «Ναι» στον Κανελλόπουλο από τον Άρειο Πάγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Άρειος Πάγος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Έλληνες Γ.Τ.Π., Ηλίας Κασιδιάρης, Ναζί, Νεοναζί,

Αποφασίστηκαν από το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου τα κόμματα που λαμβάνουν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη αποκλείστηκε από τις εκλογές, ενώ το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε το «πράσινο φως» συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Προφανώς και η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό των ναζιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, καθώς στην κοινή γνώμη είναι εδραιωμένη η πεποίθηση ότι το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάστιου Κανελλόπουλου θα «προσαρτήσει» τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του Κασιδιάρη.

Εξ άλλου ο ίδιος ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει, για τη συνεργασία του με τον Ηλία Κασιδιάρη:

«… Οταν απεφάσισα να συνεργαστώ με το Κόμμα αυτό, έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι, α) από της ιδρύσεως του (2020) μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 3 έτη, ουδέποτε το ίδιο, αλλ΄ ούτε ο ιδρυτής του απασχόλησε τον Τύπο ή τις Αρχές, δι’ οιονδήποτε έκνομη ενέργεια και β) το τεκμήριο αθωώτητος του ιδρυτή του.

»Επιπλέον, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την λυσσαλέα προπαγάνδα ότι, οι αποτελούντες αυτό το Κόμμα, ως και οι χιλιάδες που το ακολουθούν, είναι Εχθροί του Εθνους, ότι αποτελούν τον εσωτερικό εχθρό και ότι, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί του έθνους. Είναι Ελληνες πολίτες και έχουν την αξίωση να τους σεβόμεθα, όπως όλους τους αλλους Ελληνες. Διότι ανήκουμε στην ίδια εθνική οικογένεια».

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος ήδη έχει αποκλείσει από την κάθοδο στις εκλογές την «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στο οποίο αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες».

Σχετικά άρθρα