Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοτικά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοτικά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα των Συντακτών, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Προβάδισμα και στα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του β΄ μέρους δημοσκόπησης της Public Issue για την «Eφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με αυτά, το 29% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει καλύτερα λύσεις στα προβλήματα της χώρας, έναντι του 26% που επιλέγει μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα που το 3% λέει «και οι δύο», ενώ η απάντηση «καμία από τις δύο» ακολουθεί μετά τον Ιούλιο καθοδική τάση.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με τη μορφή του κομματικού συστήματος και συγκεκριμένα «ποιος είναι για εσάς ο ιδανικός αριθμός των κομμάτων που χρειάζεται η χώρα».

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η απάντηση «3-4 κόμματα», η οποία συγκεντρώνει 26% σε σχέση με το 17% του Μαρτίου του 2012. Στις λοιπές απαντήσεις «περισσότερα κόμματα» επιλέγει το 45%, «μόνο δύο μεγάλα κόμματα» λέει το 11%, «κανένα» διαλέγει το 2%. Εντυπωσιακό, είναι ότι το 7% προκρίνει ένα μονοκομματικό σύστημα (9%), αφού απαντά «μόνο ένα κόμμα», ενώ τέλος το 10% δεν ενδιαφέρεται ή δεν εκφράζει γνώμη.

Το 27% θεωρεί επίσης ότι «η Αριστερά» μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση, ποσοστό που εμφανίζει αυξητική τάση μετά τον Ιούνιο του 2013, χρονικό σημείο μετά το οποίο «η Δεξιά» σημειώνει αντίστοιχη πτωτική τάση για να φτάσει από το 29% στο σημερινό 24%. Αντίστοιχη πτώση καταγράφει και η απάντηση «καμία από τις δύο» αφού από το 43% βρίσκεται σήμερα στο 37%.

Επίσης το 18% δηλώνει ικανοποιημένο από την λειτουργία της κυβέρνησης έναντι του 16% που επιλέγει την αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα