Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπογδάνος για το «κόψιμό» του από Άρειο Πάγο: «Πραξικοπηματική απόφαση» – Ραντεβού στις κάλπες του Ιουλίου

Μπογδάνος για το «κόψιμό» του από Άρειο Πάγο: «Πραξικοπηματική απόφαση» – Ραντεβού στις κάλπες του Ιουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Άρειος Πάγος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου,

Την κυβέρνηση και την ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για το «απαγορευτικό» που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στην κάθοδο του κόμματος «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» που έχει ιδρύσει ο ίδιος μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία.

Μιλώντας στο protothema.gr χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

Ο ίδιος δίνει μάλιστα ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου θα επιχειρήσει και πάλι την αυτόνομη συμμετοχή με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.

«Η ιστορία είναι τελειωμένη» απαντά ο ίδιος στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική για το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου να επανέλθει με νέο όνομα και έμβλημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να πάρει μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και προσθέτει ότι «εμείς είχαμε κάνει συμπληρωματική δήλωση και λέγαμε ότι αν ενοχλεί ή απαγορεύεται το έμβλημα του “Ήλιου της Βεργίνας” να το αποσύρουμε.

»Η κατάθεση του δικού μας φακέλου πήρε το νούμερο 13 αλλά εξετάστηκε πρώτος.

»Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτή την απόφαση;».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν το κόμμα θα επιχειρήσει να ενσωματωθεί σε έναν από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς όπως το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή το «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, απαντά πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πως θα επιχειρήσουν με τον κ. Εμφιετζόγλου να κατέβουν αυτόνομα στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Για εμάς δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Οι εκλογές θα είναι διπλές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γιατί «κόπηκε» το κόμμα

Εκτός εκλογικής διαδικασίας έμειναν οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να τους απαγορεύσει την κάθοδο στην κάλπη εξαιτίας συμβόλου και ονόματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά της «Πατριωτικής Ένωσης» κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, που υποστήριζε ότι οι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου έκλεψαν το όνομα.

Παράλληλα, κρίθηκε ότι το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας είναι εθνικό σύμβολο και απαγορεύεται η χρήση του.

Σχετικά άρθρα