Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς προτείνει «σταυρό» μόνο σε αριστερούς-δημοκρατικούς πατριώτες

Ο Κοτζιάς προτείνει «σταυρό» μόνο σε αριστερούς-δημοκρατικούς πατριώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς,

«Το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ εξέτασε στις 25/4/2023 τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου» και «εκτίμησε ότι μετά από την χειρότερη μεταχουντικά κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα, η ήττα της ΝΔ είναι απαραίτητη όσο ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτική κίνηση του Νίκου Κοτζιά και συνεχίζει:

«Σημειώνει δε, ότι αν οι κύριες δυνάμεις της αντιπολίτευσης είχαν ακολουθήσει με συνέπεια την κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, αν είχαν διαμορφώσει ένα εύληπτο πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον της Πατρίδας, τότε η ήττα του κόμματος της ΝΔ θα ήταν βέβαιη, συντριπτική και μακρόχρονη.

»Τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, το ΠΡΑΤΤΩ απευθύνθηκε σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός μετώπου αλλαγής και αναγέννησης της χώρας.

»Πίστευε και πιστεύει ότι η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων δρα πολλαπλασιαστικά στο μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και την εξάρτηση.

»Ότι δρα απελευθερωτικά στο νου, στην ψυχή και στην θέληση των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

»Αντίθετα, όσοι πρόταξαν την μικροκομματική αλαζονεία και την αντίληψη της κλειστής παρέας δυσκολεύουν την ήττα της ΝΔ.

«Το ΠΡΑΤΤΩ πάλεψε την τελευταία τετραετία με συνέπεια απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ.

»Επεδίωξε σταθερά τον διάλογο και την συνεργασία των δυνάμεων της δημοκρατικής-προοδευτικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα των δυνάμεων του πατριωτισμού και της αριστεράς.

»Παρά τις αρνήσεις των προοδευτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων κατάφερε να συμβάλλει στην δημιουργία του “Δημοκρατικό ΦΟΡΟΥΜ Προόδου και Διαλόγου” μαζί με εκπροσώπους εννέα άλλων πολιτικών οργανώσεων, καθώς και με σημαντικές προοδευτικές προσωπικότητες και από την βουλή.

»Δίνει δε, όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να αναπτυχθεί αυτό το ΦΟΡΟΥΜ και η δημοκρατική κουλτούρα διαλόγου στην ελληνική κοινωνία.

»2. Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλους να στηρίξουν ψηφοδέλτια ή υποψήφιους και υποψήφιες που στηρίζουν την πολιτική ενότητας και πιστεύουν στον πατριωτισμό.

»Που επιλέγουν την σοβαρότητα και την ουσία στην πολιτική και όχι το άδειο επικοινωνιακό πουκάμισο.

»Που διεκδικούν την απελευθέρωση των εργαζομένων και της χώρας. Που επιδεικνύουν στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

»Τους καλεί να ψηφίσουν με βάση το πιο κόμμα, αλλά και υποψήφιος έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια στην αντιπολιτευτική του πολιτική, δεν επέλεξε την αριστερά του life style, ούτε παρασύρθηκε από αυτό, έδειξε ενσυναίσθηση για τον καθημερινό βιοπαλαιστή, για τα προβλήματα της νοικοκυράς, της νεολαίας και του συνταξιούχου.

»Που έθεσε με ορθό τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας, της ακρίβειας, της ενέργειας και της πανδημίας, της προστασίας της φύσης, πάλεψε σε όλα τα μέτωπα, όπως αυτά της διπλωματίας, της άμυνας, της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας, άνοιξε μέτωπα απέναντι στο κατεστημένο και στην ολιγαρχία με τα στηρίγματά της.

»Το ΠΡΑΤΤΩ γνωρίζει ότι οι κύριες πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα παραπάνω κριτήρια.

»θα μπορούσε, βέβαια, να δώσει κανείς την στήριξή του σε εκείνο το ψηφοδέλτιο και σε εκείνον τον υποψήφιο-υποψήφια που τα πλησιάζει.

»3. Το ΠΡΑΤΤΩ θα λάβει όλα τα μέτρα ώστε σε επόμενες εκλογές να υπάρξει μια δημοκρατική, πατριωτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική από τις δυνάμεις που στρατηγικά επιδιώκουν τον διάλογο και επιθυμούν την κοινή δράση στη βάση μια κοινής στρατηγικής.

»Τέλος σημειώνει, ότι προεκλογικά, θα αποφύγει, εκτός αν προκληθεί, να μιλήσει για το πώς κάποιοι αλαζονικά έσπασαν και δεν εφάρμοσαν συμφωνίες το 2019, όσο και για τις συμπεριφορές τους μέχρι σήμερα. Αυτό θα το κάνουμε στην ώρα του, μετά τις εκλογές.

»4. Στο ΠΡΑΤΤΩ είμαστε μια δύναμη υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. Διαθέτουμε υπομονή και νηφαλιότητα. Παραμένουμε πιστοί στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας και του σχέδιού μας για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα