Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεγκλωβίστηκε από το Σουδάν ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας

Απεγκλωβίστηκε από το Σουδάν ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανναλένα Μπέρμποκ, Γερμανία, Ελληνική Ομογένεια, Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας, Νίκος Δένδιας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Σουδάν, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ (25/04/2023), με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Ανναλένα Μπέρμποκ, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Σάββας

Ο κατά κόσμον Βασίλειος Χειμωνέτος γεννήθηκε το 1971 στην Ρόδο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1991 και Πρεσβύτερος το 1993 από τον Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο.

Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Ρόδου (1991-2000).

Το έτος 2000 εντάχθηκε στο κλίμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Στις 11 Οκτωβρίου 2009 στον Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου Αλεξανδρείας χειροτονήθηκε Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ρόδου Κύριλλο, Ερμουπόλεως Νικόλαο, Ειρηνουπόλεως Δημήτριο και τους Επισκόπους Μαρεώτιδος Γαβριήλ, Κανώπου Σπυρίδωνα και Νειλουπόλεως Γεννάδιο.

Στις 21 Νοεμβρίου 2012 εξελέγη Μητροπολίτης Άκκρας και στις 24 Νοεμβρίου 2015 Μητροπολίτης Νουβίας.

Σχετικά άρθρα