Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλληνας βαριά τραυματίας από το Σουδάν θα υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο

Ο Έλληνας βαριά τραυματίας από το Σουδάν θα υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Δένδιας, Σουδάν, Υπουργείο Εξωτερικών,

Και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, εντός 48 ωρών, πρέπει να υποβληθεί ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν.

Η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν επετράπη η μεταφορά του με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης νωρίτερα. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ειδική πολιτική πτήση Lifeline.

Το πρώτο χειρουργείο του πραγματοποιήθηκε σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί.

Ο άνδρας τραυματίστηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ,.

Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία και την επέμβαση που πρέπει να γίνει.

Σε ενημέρωση που έγινε νωρίτερα είχε αναφερθεί πως στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκε και ο γιος του, περίπου 16-17 ετών.

Πάνω από 50 Έλληνες έχουν απομακρυνθεί από το Σουδάν όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Με τη βοήθεια των εταίρων μας και των συμμάχων μας, ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Χαρτούμ.

»Ο αριθμός υπερβαίνει τους 50 και η πρώτη ομάδα από αυτούς ήδη προσγειώθηκε, εδώ και λίγα λεπτά, στην πατρίδα μας.

»Θα συνεχίσουμε, βεβαίως, με όποιον τρόπο μπορούμε, να διασφαλίσουμε την υγεία, τη ζωή και την επιστροφή τους στην πατρίδα, τόνισε ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν έφτασε με ειδική ναυλωμένη πολιτική πτήση Lifeline, στην οποία επιβιβάστηκε και ο γιος του περίπου 16-17 ετών.

Ο τραυματίας, ο οποίος τραυματίστηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, είναι ανάμεσα στους Έλληνες που διέφυγαν με τη βοήθεια γαλλικών ειδικών δυνάμεων, και η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν επετράπη η μεταφορά του με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης νωρίτερα.

Το πρώτο χειρουργείο του πραγματοποιήθηκε σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί και σύμφωνα με τους γιατρούς πρέπει να πραγματοποιηθεί πάλι χειρουργική επέμβαση εντός 48 ωρών.

Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία και την επέμβαση που πρέπει να γίνει.

Συγκλονίζει Έλληνας από το Σουδάν: Μάχη επιβίωσης ανάμεσα σε ρουκέτες και αδέσποτες σφαίρες

Τη συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν οι Έλληνες που βρέθηκαν στο Σουδάν εν μέσω σφοδρών ανταλλαγών πυρών, περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Δέδες, που βρισκόταν στο ξενοδοχείο Ζουάρι στο Χαρτούμ, κάνοντας λόγο για ρουκέτες, αδέσποτες σφαίρες και ισχυρές μάχες.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο Χαρτούμ, όπως τονίζει ήταν «όταν ξεκινήσανε οι μάχες δεν ήξερε κανείς που θα διεξαχθούν, συνεχώς αλλάζαν μέρη, επίσης χρησιμοποιούσαν πολύ βαρύ οπλισμό, ρουκέτες, βομβαρδισμός κανονικά γιατί είχανε και οι δύο πολύ ισχυρά όπλα».

«Κινδυνεύσανε όλοι γιατί δεν υπήρχε καμία ασφάλεια.

»Εμείς ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο μέσα και εμείς δεχθήκαμε πυρά, το ξενοδοχείο και όλα τα κτήρια δίπλα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Πάρα πολλές αδέσποτες σφαίρες, αυτοκίνητα με κόσμο μέσα που τα είχανε πυροβολήσει.

»Από ένα σημείο και μετά χάθηκε η επικοινωνία.

Καταλήγοντας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ασφαλής επιστροφή τους «ήταν και θέμα τύχης, όχι για μας και για όλο τον κόσμο που έκανε την ίδια προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα