Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική κατοχή στα ελληνικά νησιά του Β/Α Αιγαίου στο σποτ του Ερντογάν – Ο «Όρκος του Έθνους»

Τουρκική κατοχή στα ελληνικά νησιά του Β/Α Αιγαίου στο σποτ του Ερντογάν – Ο «Όρκος του Έθνους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εκλογές, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τουρκικός Εθνικός Όρκος - Όρκος του Έθνους,

Ευθεία θρασύτατη και πολεμική πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον χάρτη του «Τουρκικού Όρκου του Έθνους», δηλαδή τον χάρτη της Μεγάλης Τουρκίας.

Στο τέλος προεκλογικού του σποτ εν όψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, εμφανίζει τον χάρτη του «Όρκου του Έθνους» που περιλαμβάνει κάτω από την τουρκική σημαία την Δυτική Θράκη και τα μισά ελληνικά νησιά.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που τα λόγια του αναφέρουν:

«Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Όλα αυτά, ενώ την Τρίτη 25/4 ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβήτησε για μία ακόμη φορά ανοιχτά την κυριαρχία ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, λαμβάνοντας και την άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε: Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν για νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία – «Ο Όρκος του Έθνους»

Με συνέπεια υλοποιεί τον «Όρκο του Έθνους»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνέπεια υλοποιεί τον «Όρκο του Έθνους» (Mîsâk-ı Millî), δηλαδή τη διακήρυξη που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 1920, που έθετε τα ελάχιστα αποδεκτά σύνορα μιας μελλοντικής τουρκικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτόν, τουρκικά εδάφη πρέπει να είναι ολόκληρη η Θράκη, δηλαδή, εκτός από την ανατολική, η δυτική που σήμερα ανήκει στην Ελλάδα και η βόρεια που ανήκει στη Βουλγαρία, τα Δωδεκάνησα, η Κύπρος, η περιοχή της Αντιόχειας (σημερινό Χατάι της Τουρκίας), τα βόρεια εδάφη των σημερινών συριακών επαρχιών Χαλεπιού, Ράκκα και Χασάκα, δηλαδή το συριακό Κουρδιστάν, ολόκληρο το βόρειο Ιράκ, δηλαδή το ιρακινό Κουρδιστάν, η Μοσούλη και το Κιρκούκ, μέρος από την ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, ο σημερινός αζέρικος θύλακα του Νακχιβάν στα νότια της Αρμενίας και η Αζαρία (Κολχίδα) της σημερινής Γεωργίας.

Τα εδάφη του τουρκικού Εθνικού Όρκου και στην κεντρική φωτογραφία η τουρκική κατοχή σε ελληνικά νησιά όπως απεικονίστηκε στο προεκλογικό σποτ του Ερντογάν. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση και όχι εκείνη που προπαγανδίζουν οι φιλογερμανοί και φιλότουρκοι εκσυγχρονιστές και φιλελέδες της αυλής των σημιτομητσοτάκηδων.

Το 2016 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να αμφισβητεί με δημόσιες δηλώσεις τη Συνθήκη της Λωζάνης («επικαιροποίηση») του 1923 αναφερόμενος και στον «Όρκο του Έθνους».

Τον Μάρτιο του 2017 το «Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών “Νέα Τουρκία”», εξέδωσε έναν ογκώδη τόμο 1450 σελίδων αφιερωμένο στον «Misak-ı Millî».

Ο Τούρκος πρόεδρος προλόγισε την έκδοση με ένα κείμενο που χαρακτηρίστηκε ως το «μανιφέστο» του.

Σε αυτό ο Ερντογάν απροκάλυπτα έγραψε:

«Η Βουλή των Οθωμανών κήρυξε το Misak-ı Millî, δηλαδή τη διεκδίκηση των ελάχιστων εδαφών που θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε.

»Η Εθνοσυνέλευση που συγκλήθηκε μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πλήρως το εθνικό σύμφωνο που πρόσθετε στα σύνορα μας τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμ, την Κύπρο και μερικά Νησιά. (…)

»Αρνούμαστε να φυλακίσουμε το έθνος μας με το ένδοξο παρελθόν, στην στείρα ιστορική περίοδο που δεν συμπληρώνει ούτε εκατό χρόνια.

»Μπορείτε να αντιληφθείτε το ενδιαφέρον και την ανάμειξη μας στα τεκταινόμενα στη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, ατενίζοντας το ιστορικό παρελθόν μας.

»Η Ιστορία θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε “τι δουλειά έχει η Τουρκία σε αυτά τα μέρη;”.

»Είναι ολοφάνερο: Δεν έληξε ακόμα ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος.

»Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες μας. (…) Πρωταρχικός όρος του αγώνα μας είναι να μην ξεχαστεί το Misak-ı Millî”».

Δείτε και το προεκλογικό σποτ του Ερντογάν:

Σχετικά άρθρα