Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι θέλουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πόσοι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25

Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι θέλουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πόσοι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με 6,2 μονάδες στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (5,8 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις) προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Alco και παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Συγκεκριμένα τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ 31,6%

ΣΥΡΙΖΑ 25,4%

ΠΑΣΟΚ 8,9%,

ΚΚΕ μ6,1%

Ελληνική Λύση 3,8%

ΜέΡΑ25 3,7%

Έλληνες του Κασιδιάρη με 3,2%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,7%.

Οι ερωτώμενοι, κλήθηκαν να απαντήσουν και στο εάν προτιμούν, μετά τις εκλογές, να υπάρξει δυνατότητα κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή νέες εκλογές. Το 62% ζήτησε νέες εκλογές, το 26% κυβέρνηση συνεργασίας ενώ το 12% δξ/δα.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα για προτίμηση μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 ή νέων εκλογών, το 51% ζητά νέες εκλογές, το 37% είναι σύμφωνο με μια κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% δξ/δα.

Σχετικά με το εάν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, το 36% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα και το 32% απαντά σε κανέναν από τους δύο.

Σε ερώτηση εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, τα πράγματα «θα ήταν χειρότερα» λέει το 43%, «ίδια» αναφέρει το 26%, «καλύτερα» απαντά το 24%. Δεν ξέρω, δεν απαντώ λέει το 7% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-22 Απριλίου 2023.

Σχετικά άρθρα