Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι δέκα Έλληνες από το Σουδάν

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι δέκα Έλληνες από το Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ελληνική Ομογένεια, Ιταλία, Νίκος Δένδιας, Σουδάν, Τζιμπουτί, Υπουργείο Εξωτερικών,

Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον δέκα Έλληνες από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Ιταλίας, έκανε γνωστό το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους από το Σουδάν, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας.

»Όλοι είναι καλά στην υγεία τους», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

Η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών αποχώρησε την Κυριακή 23/4 από το Σουδάν, με τη συνδρομή της Γαλλίας.

Πρόκειται για οκτώ Έλληνες, μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με γαλλικό μέσο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, επίσης, στο Τζιμπουτί.

Εκεί τους περίμεναν οι Αρχές της Ελλάδας, η πρόξενος και ο πρέσβης της χώρας μας.

Το επόμενο βήμα είναι να μεταφερθούν στη νότια Αίγυπτο, όπου εκεί τους περιμένουν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι χθες ενεργοποιήθηκε το απόρρητο ελληνικό σχέδιο «Κόσμος» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν απογειώθηκαν από την Ελευσίνα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα C-130 και ένα C-27, τα οποία έφτασαν στη νότια Αίγυπτο με στόχο να προχωρήσει η προσπάθεια απεγκλωβισμού και των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Σουδάν.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, υπάρχει ένας σχεδιασμός για την απομάκρυνση των Ελλήνων από το Τζιμπουτί, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα τηρηθεί.

Από χθες είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις πολλών δυτικών χωρών για την απομάκρυνση των υπηκόων τους από το Σουδάν, όπου οι μάχες εισέρχονται στη δεύτερη εβδομάδα τους βυθίζοντας στο χάος τη χώρα.

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, ΗΠΑ, Τουρκία, Ιαπωνία και πολλές ακόμη χώρες από τη Μέση Ανατολή έχουν αναπτύξει αεροπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανακοινώσεις υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών διαφόρων χωρών.

Σχετικά άρθρα