Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση «Βήμα της Κυριακής»: Στο 5,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αδύνατη η «αυτοδυναμία»

Δημοσκόπηση «Βήμα της Κυριακής»: Στο 5,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αδύνατη η «αυτοδυναμία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Metron Analysis, Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στο 5,6% διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, που πραγματοποίησε η Metron Analysis και δημοσιεύεται το Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4 %, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 10,3%, το ΚΚΕ 7,3%, η Ελληνικά Λύση 4,9%, το ΜέΡΑ 25 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη που συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις λίγο πάνω από 4%.

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη, με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σχετικά άρθρα