Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας προ των εκλογών – Την Παρασκευή συνάντηση με τον Σολτς

Στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας προ των εκλογών – Την Παρασκευή συνάντηση με τον Σολτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Ελληνική Ομογένεια, Όλαφ Σολτς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Διήμερη επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία δικαίωμα ψήφου έχουν και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται συνάντηση με Έλληνες της Γερμανίας ενόψει των εκλογών, πολιτικές επαφές με μέλη του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και μια εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ της Αριστεράς με θέμα την προεκλογική Ελλάδα.

Τη συζήτηση συντονίζει η καθηγήτρια σύγχρονου θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Όσναμπρικ Μαργαρίτα Τσώμου.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν επίκαιρα θέματα της εσωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής καθώς επίσης και το προσφυγικό, το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και ο απόηχος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Την Παρασκευή η 45λεπτη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο

Κρίσιμη όμως συνάντηση αναμένεται την Παρασκευή το πρωί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην ιστορική έδρα των Σοσιαλδημοκρατών, στο Βίλι Μπραντ Χάους.

Και οι δυο πλευρές φαίνεται ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι γνωστές τα τελευταία χρόνια οι καλές σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα τόσο με τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες όσο και τον καγκελάριο Σολτς προσωπικά.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της εκλογικής διαδικασίας στο Βερολίνο, από τους περίπου 25.000 Ελληνες του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους κάτω από 1.000.

Συνολικά ανά τη Γερμανία εκτιμάται μέχρι στιγμής ότι θα λάβουν μέρος στις εκλογές κάτω από 5.000 ψηφοφόροι, σε σύνολο περίπου μισού εκατομμυρίων Ελλήνων της Γερμανίας.

Σχετικά άρθρα