Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Γκαΐρ Πέντερσεν του ΟΗΕ για τη Συρία

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Γκαΐρ Πέντερσεν του ΟΗΕ για τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, αύριο, Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, περί ώρα 10.30, με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκαΐρ Πέντερσεν.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα με την ευκαιρία της συμμετοχής του Γκαΐρ Πέντερσεν σε άτυπη συνάντηση (retreat) για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, Καβούρι) κατά το διάστημα 21 – 23 Απριλίου 2023.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της συγκεκριμένης συνάντησης, στις 21 Απριλίου 2023, περί ώρα 12.20.

Η άτυπη συνάντηση για τη Συρία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και Ειδικοί Απεσταλμένοι κρατών – μελών της ΕΕ για τη Συρία.

Η φιλοξενία της ανωτέρω συνάντησης στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη του ελληνικού ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στη Συρία και της αναγνώρισης, από τη χώρα μας, της σημασίας επίλυσης του συριακού για την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα