Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το «Turkaegean» στη Le Monde

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το «Turkaegean» στη Le Monde
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Εφημερίδα Le Monde, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρισμός, Τουρκία,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη διαφήμιση «Turkaegean» στη γαλλική εφημερίδα Le Monde εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνας Νοτοπούλου:

«Οι “ανήξεροι” Υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ εξακολουθούν να κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες τους που άφησαν την Τουρκία να διαφημίζεται με το σήμα “Turkaegean”, ενώ σήμερα δημοσιεύεται διαφήμισή της με αυτό το σήμα στην εφημερίδα Le Monde!

»Η κυβέρνηση ανεύθυνων της ΝΔ οφείλει να κάνει τα πάντα για να ανατρέψει την κατάσταση αυτή που άφησε να δημιουργηθεί με δική της ευθύνη».

Κατρούγκαλος: Οι ευθύνες για την κατοχύρωση του σήματος της Turkaegean, βαρύνουν συνολικά την κυβέρνηση

«Οι ευθύνες για την κατοχύρωση του σήματος της Turkaegean, που σήμερα διαφημίζεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, βαρύνουν συνολικά την κυβέρνηση και είναι ενδεικτικές της μεγάλης αντίθεσης ανάμεσα στη ρητορική της και το κενό αποτελεσματικής υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως σημειώνει, «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συσταθεί ειδική επιτροπή σε επίπεδο των αρμόδιων Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπό την άμεση εποπτεία των δύο Γενικών Γραμματέων, για την παρακολούθηση των σημάτων εθνικής σημασίας».

«Η επιτροπή αυτή δεν συγκλήθηκε ποτέ επί Νέας Δημοκρατίας, με τις γνωστές συνέπειες», τονίζει και προσθέτει:

«Είναι προφανές ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, και δεν είναι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά των οποίων στράφηκε η ΕΔΕ που διέταξε η Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα