Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή – Και μετά;

DW: Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή – Και μετά;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Βρυξέλλες, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Φυλακές, Χρηματισμός,

Καλοστημένο θρίλερ θυμίζει το «Κατάργκεϊτ», το σκάνδαλο που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ποια είναι τα νέα δεδομένα μετά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή;

Πάνω από τέσσερις μήνες παρέμεινε προφυλακισμένη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Από στιγμή σε στιγμή βγαίνει από τη φυλακή και θα μπορεί να κρατήσει την κόρη της και πάλι στην αγκαλιά της.

Τη μικρή φρόντιζε μέχρι τώρα ο πατέρας της, ο οποίος επίσης περιλαμβάνεται στους κατηγορούμενους για την υπόθεση «Κατάργκεϊτ».

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, είχε ήδη βγει από τη φυλακή στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε την ενοχή του, με τη δική του εκδοχή να επιβαρύνει ωστόσο τη δική της θέση.

Μέσω φιλικού της προσώπου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διαμηνύει τώρα ότι αiσθάνεται να έχει εξαπατηθεί από τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της.

Παράλληλα, αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις συναλλαγές σε μετρητά που υποτίθεται ότι θεμελιώνουν κατηγορίες περί διαφθοράς και βρώμικου χρήματος.

Μπορεί βέβαια να αποφυλακίζεται, αλλά η κράτηση συνεχίζεται με καθεστώς «ηλεκτρονικού βραχιολιού».

Με το ίδιο καθεστώς παραμένει υπό κράτηση, σε άλλο σπίτι, και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ήταν η τελευταία από τους υπόπτους για την υπόθεση «Κατάργκεϊτ» που παρέμενε στη φυλακή.

Όπως διευκρινίζει εκπρόσωπος της αρμόδιας εισαγγελίας, το ένταλμα σύλληψης εναντίον της Εύας Καϊλή παραμένει εν ισχύ.

Η ίδια θα έχει περιορισμένη ελευθερία κινήσεων, καθώς δεν θα επιτρέπεται να απομακρυνθεί σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Κομβικής σημασίας το «ντιλ» του Παντσέρι

Κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης εξακολουθεί να θεωρείται ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι.

Έχει επίσης αποφυλακιστεί μετά το «ντιλ» που έκανε με την εισαγγελία, ομολογώντας την ενοχή του και λειτουργώντας ως μεταμεληθείς μάρτυρας κατηγορίας, που συνεργάζεται με τις Αρχές.

Αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της υπόθεσης από τη δική του σκοπιά έχει επιβαρύνει άλλα πρόσωπα, όπως τον Βέλγο πρώην ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος ωστόσο από την πλευρά του αρνείται τις όποιες κατηγορίες.

Τώρα οι βελγικές αρχές εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην έκδοση του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος τελεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη.

Οι αρμόδιοι Ιταλοί δικαστές διατηρούν αμφιβολίες και ζητούν διευκρινιστικές πληροφορίες από τις βελγικές Αρχές, ενώ η εξέταση του αιτήματος για έκδοση έχει επανειλλημμένα αναβληθεί.

Ο ίδιος ο Κοτσολίνο δεν επιθυμεί την έκδοσή του και κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «απαράδεκτες συνθήκες κράτησης» στις βελγικές φυλακές.

Η κατάθεση του Παντσέρι επιβαρύνει τον Κοτσολίνο.

Αργεί ακόμη η δίκη

Η βελγική εισαγγελία δεν έχει ολοκληρώσει την προεργασία που χρειάζεται, για να απαγγελθούν κατηγορίες στους φερόμενους ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι θα περάσουν μήνες ολόκληροι, αν όχι και χρόνια, μέχρι να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση «Κατάργκεϊτ».

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έχει επανειλλημμένα δηλώσει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον της.

Λέει τώρα ότι «η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα, τα οποία δεν έχει διαπράξει» και ότι «θα δώσει αγώνα μέχρι τέλους, ώστε να αποδειχθεί η αθωότητά της».

Η ίδια ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζεται ως «πολιτικός κρατούμενος» και υφίσταται «τιμωρία προς παραδειγματισμόν».

Σχετικά άρθρα