Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή διοργάνωσε τηλεσυνδιάσκεψη με 150 άτομα

Ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή διοργάνωσε τηλεσυνδιάσκεψη με 150 άτομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Διαδίκτυο, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Έλληνες Γ.Τ.Π., Ηλίας Κασιδιάρης, Νεοναζί,

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρά την κράτηση στον Δομοκό, καταφέρνει να διαχειρίζεται καθημερινά τα προφίλ του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φτάνοντας να διοργανώσει μέχρι και τηλεσυνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή 150 υποστηρικτών του.

Για τα συχνά «διαγγέλματα» του άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου –που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης– ενημερώνονται άμα τη αναρτήσει οι 134.000 εγγεγραμμένοι στο κανάλι του στο YouΤube, ενώ αντίστοιχες ειδοποιήσεις λαμβάνουν και όσοι συμμετέχουν στα γκρουπ του κόμματος σε Viber.

Στις 7 Οκτωβρίου 2021 το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού, κατόπιν εισήγησης της τότε γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, συνεδρίασε και αποφάσισε τον έλεγχο του κρατουμένου κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του.

Ούτως ή άλλως, προβλεπόταν η επικοινωνία του αποκλειστικά με συγγενείς έως τέταρτου βαθμού και δικηγόρους -και μόνο για προσωπικά ή οικογενειακά θέματα. Μάλιστα, όπως σημειωνόταν, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του- εάν δηλαδή διαπιστώνονταν συνομιλίες με διαφορετικό από το προβλεπόμενο περιεχόμενο ή επικοινωνία με άλλα πρόσωπα – θα ενημερωνόταν ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος και θα ακολουθούσε πειθαρχικός έλεγχος.

Στόχος, να μπει φρένο στα «κηρύγματα μίσους» που είχε κιόλας αρχίσει να εκπέμπει, όντας ήδη έγκλειστος στις «φυλακές υψίστης ασφαλείας» –όπως ο ίδιος αρέσκεται να επαναλαμβάνει– έναν χρόνο.

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι έλεγχοι δεν είναι μάλλον και τόσο αυστηροί.

Ενάμιση χρόνο μετά, οι λογαριασμοί τού πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος παραμένουν προκλητικά ενεργοί, οι αναρτήσεις του κάθε άλλο παρά οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα αφορούν και o ίδιος πρωτοστατεί ανενόχλητος στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος που ίδρυσε, με τη φωνή του να φτάνει ανεμπόδιστα σε ευήκοα ώτα.

Καθημερινές αναρτήσεις

Η τελευταία μεταφόρτωση βίντεο στο κανάλι του στο YouΤube έγινε πριν από μόλις έξι ημέρες (5 Απριλίου 2023).

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter οι αναρτήσεις είναι σχεδόν καθημερινές, με την πιο πρόσφατη να δημοσιεύεται στις 12.38 χθες (10 Απριλίου 2023).

«Προς κυβερνητικά ανδρείκελα και αχυρανθρώπους: Μία λύση υπάρχει για να με σταματήσετε. Να καταργηθεί με τροπολογία ο Αρειος Πάγος και τα κόμματα να ανακηρύσσονται από τριμελή επιτροπή με πρόεδρο τον Μητσοτάκη και μέλη τους Βορίδη – Ντογιάκο», έγραψε σε μια αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ.

Σε αντίστοιχο ύφος και τα ηχητικά μηνύματά του.

Περιλαμβάνουν από προτροπές σε ανυπακοή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, όταν μάλιστα η πανδημία σάρωνε τη χώρα (15 Ιουλίου 2021), μέχρι καλέσματα συστράτευσης με το κόμμα που προσφάτως «παρέδωσε» στον πρώην αντεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο, εμμονικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και αναγγελία κινήσεων, όπως η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών (5 Απριλίου 2023).

Και όλα αυτά με τα απαραίτητα… διαφημιστικά μπρέικ για την προώθηση βιβλίων και «αναμνηστικών ειδών» (μπρελόκ, κούπες, στιλό, καπέλα, τισέρτ, τσαντάκια).

Τηλεδιάσκεψη με 150 «συνέδρους»

Ενδεικτική της αδιάκοπης πολιτικής δραστηριότητάς του είναι η διοργάνωση (9 Μαΐου 2021) διαδικτυακού κομματικού «συνεδρίου» με τη συμμετοχή 150 μελών και κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Η online εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοκλήσεων, βαφτίστηκε «1η Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη» και σε αυτήν παρουσιάστηκαν «τομεάρχες» και «κυβερνητικό πρόγραμμα».

Η ασυδοσία, όμως, δεν σταματάει εδώ.

Ο έγκλειστος πρώην βουλευτής παρενέβη με μήνυμά του ακόμα και σε συγκέντρωση μερικών δεκάδων υποστηρικτών του στη Θεσσαλονίκη (10 Σεπτεμβρίου 2022).

Προλογίζοντάς τον, δε, ένας εξ αυτών έκανε ειδική αναφορά στο «καρτοτηλέφωνο – θρύλος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος του προδοτικού συστήματος».

Σχετικά άρθρα