Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Σκάνδαλο εκατομμυρίων στην ανακύκλωση με υπογραφή Γεωργιάδη – Επιστολή κόλαφος της Κομισιόν»

ΣΥΡΙΖΑ: «Σκάνδαλο εκατομμυρίων στην ανακύκλωση με υπογραφή Γεωργιάδη – Επιστολή κόλαφος της Κομισιόν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ανακύκλωση, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Για σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων με την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη και με τη… βούλα της Κομισιόν κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφορά στα σπιτάκια ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που επικαλείται και αποκαλυπτικό δημοσίευμα εφημερίδας, η επιστολή της Κομισιόν προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αφήνει αιχμές για αδιαφάνεια, ενώ εγείρονται ερωτήματα, όπως «σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα χρήματα που δόθηκαν παράνομα;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η Ελλάδα αναδεικνύεται και πάλι σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Αυτή τη φορά για τα πολυκέντρα -τα περίφημα «σπιτάκια»- ανακύκλωσης.

»Όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών, η Κομισιόν με επιστολή της, αφήνει σαφείς αιχμές για αδιαφάνεια στην ανακύκλωση, αλλά και σοβαρά ζητήματα απόδοσης του εξοπλισμού και παγώνει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το έργο, ζητώντας τα ρέστα από τον άριστο Υπουργό Ανάπτυξης και την κυβέρνηση.

»Ένα έργο που η κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει όχι μία, αλλά δύο επιπλέον φορές, με ΕΣΠΑ και με το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ βάση του ευρωπαϊκού πλαισίου το χρηματοδοτούν υποχρεωτικά και μόνο πολίτες και επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με ειδικό τέλος για την ανακύκλωση σε κάθε προϊόν που αγοράζουν.

»Σε ποιες τσέπες “γαλάζιων” παιδιών λοιπόν κατέληξαν δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων;

»Μετά την παρέμβαση κόλαφο και της Κομισιόν θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση και των εισαγγελικών Αρχών».

Σχετικά άρθρα