Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: «Να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου» για το Κόμμα Κασιδιάρη

Βενιζέλος: «Να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου» για το Κόμμα Κασιδιάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Άρειος Πάγος, Έλληνες Γ.Τ.Π., Ευάγγελος Βενιζέλος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ναζί, Νεοναζί,

Τη σύγκλιση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου προτείνει με δήλωση που εξέδωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη δημόσια «αντιπαράθεση» του υπουργού Εσωτερικών και του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος χαρακτήρισε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Ανωτάτου Δικαστηρίου την υπό ψήφιση τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη.

Ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του, χαρακτηρίζει «αδιανόητο θεσμικά», τον δημόσιο διάλογο του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, με τον υπουργό Εσωτερικών και προτείνει «να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος, ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις».

Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας (ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη (άρθρα 8 και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ).

»Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος, ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.

»Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία».

Σχετικά άρθρα