Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο (πρώην ΚΝΕίτης) Θεοδωρικάκος σε όσους τον χαρακτηρίζουν «προβοκάτορα»

Τι απαντά ο (πρώην ΚΝΕίτης) Θεοδωρικάκος σε όσους τον χαρακτηρίζουν «προβοκάτορα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η φράση «κάποιοι θέλουν νεκρό» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν καταδικάζει τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ.

Στις τοποθετήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την αποπομπή του και τον χαρακτηρίζουν «προβοκάτορα», απάντησε με δήλωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε αυτήν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης αναφέρει:

«Εκείνοι:

»• που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου

»• που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχτρονο κοριτσάκι στον Έβρο

»• που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι δράστες είναι ήδη στη φυλακή

»• που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία

»• που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

»Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ [σ.σ. γράφει ο Θεοδωρικάκος που από γραμματέας της ΚΝΕ κατάντησε εξαπτέρυγο του Μητσοτάκη].

»Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που του πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Με την τάξη ή με την μπαχαλοποίηση;

Σχετικά με την κόντρα που ξέσπασε τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, «όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά».

«Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;», προσέθεσε.

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να καταδικάσει την τοποθέτηση Θεοδωρικάκου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «διχαστικές και ανατριχιαστικές».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι:

«Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι –γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο– θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν.

»Μερικοί θέλουν και νεκρό. Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό».

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στην ίδια ανακοίνωση, η κ. Τσαπανίδου πρόσθεσε ότι: «Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θέλει νεκρούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία».

Σχετικά άρθρα