Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας συναντήθηκε με Αιγύπτιο πρέσβη και Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο Δένδιας συναντήθηκε με Αιγύπτιο πρέσβη και Πατριάρχη Αλεξανδρείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγυπτιακή Πρεσβεία, Αίγυπτος, Διπλωματικό Σώμα, Νίκος Δένδιας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

«Αιγυπτιακή» ήταν η Πέμπτη για τον υπουργό Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Αθήνα, Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ, και στη συνέχεια δέχθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Για τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο σύμμαχο, ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Σε συνάντηση σήμερα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, συζήτησα με τον Πρέσβη της Αιγύπτου, Omar Amer Youssef, για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου και περιφερειακές εξελίξεις».

Για τη συζήτηση που είχε στη συνέχεια με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Συνάντηση με Α.Θ. Μακαριώτατο Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

»Είχαμε γόνιμη συζήτηση για το πνευματικό έργο και τα ανθρωπιστικά προγράμματα του Πατριαρχείου στην Αφρική & για θέματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια της αφρικανικής ηπείρου».

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πανάρχαιες, από την Εποχή του Χαλκού.

Οι Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Αιγυπτίων κατά των Χετταίων στη μάχη του Καντές το 1274 π.Χ.

Οι Χετταίοι κυριαρχούσαν στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας. Έλληνες και Αιγύπτιοι στάθηκαν τότε, όπως και τώρα, στην ίδια παράταξη.

Σχετικά άρθρα