Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Δεν παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες πολιτικών από τις διπλές εκλογές

Βενιζέλος για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Δεν παραγράφονται οι ποινικές ευθύνες πολιτικών από τις διπλές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Δημητριάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι το επιτελικό κράτος είναι «ψευδώνυμο» και ότι υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στη χώρα μας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Mega και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, επεσήμανε ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι μια μετωνυμία με πολλούς μετακλητούς υπαλλήλους, συμβούλους και υπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ και σοβαρά προβλήματα συντονισμού καθώς δεν είναι σαφές ποιος ασκεί την εξωτερική πολιτική, ποιος ασκεί την και οικονομική πολιτική καθώς και ποιος χειρίζεται τα θέματα ασφάλειας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, επεσήμανε ότι δεν συνιστά ανάληψη πολιτικής ευθύνης η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ καθώς δεν είναι πολιτικά πρόσωπα ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής και η επόμενη Βουλή που θα προκύψει θα μπορέσει να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών επεσήμανε, αποτελεί πληγή για την ελληνική και την ευρωπαϊκή δημοκρατία και υπογράμμισε ότι προφανώς υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στην Ελλάδα ενώ έκανε λόγο για οργανωμένες προσπάθειες από την κυβέρνηση για «δολοφονίες» των επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών όπως του Χρήστου Ράμμου και του Κώστα Μενουδάκου.

«Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της ΕΥΠ, με τη λειτουργία της αστυνομίας και κολοσσιαίο πρόβλημα με τη λειτουργία της δικαιοσύνης, όπως υπάρχει πρόβλημα με την άσκηση άλλων σημαντικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως είναι ο συνθήκες κράτησης στις φυλακές και στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων», επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι ακόμα και η Βουλή δεν λειτούργησε στο θέμα της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών και ότι δεν είναι κολακευτική για την εικόνα της χώρας να διερευνούν επιτροπές του ΕΚ και του Συμβουλίου της Ευρώπης και να συγκαλύπτει την έρευνα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο θέμα της παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισμικό Predator και την εμπλοκή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «βεβαιωμένες συμπτώσεις», επισημαίνοντας ότι «όταν έχεις κοινή λίστα στόχων (σ.σ ΕΥΠ, Predator) προφανώς υπάρχει συντονισμός και συνεργασία».

Σχετικά άρθρα